Beschrijving
De mySugr app is een app ontwikkeld voor diabetes patiënten. Met deze app kan de patiënt zijn glucosewaardes bijhouden en terugzien in een tabel. De applicatie spoort de patiënt aan om de applicatie dagelijks te gebruiken vanwege een spelelement. Hierbij gaat het om een diabetes monster die getemd moet worden door je glucosewaardes bij te houden en uitdagingen die de patiënt kan behalen.

mySugr heeft verder mogelijkheid om te koppelen met Apple Healthkit en Google Fit en gegevens te synchroniseren. Een andere mogelijkheid is dat glucosewaardes door middel van bluetooth verzonden kunnen worden, echter bestaat ook de mogelijkheid om handmatig in te voeren.

Doeleinde
De app staat in het teken van het bijhouden van de patient zijn glucosewaardes en algemene leeftstijl, denk hierbij aan wat iemand op een dag eet. De app gebruikt een spelelement door gebruik te maken van een diabetes monster die getemd moet worden om de diabetes van de patiënt bij te houden.

Doelgroep
De app zal vooral gebruikt worden voor patiënten die de A1c score willen weten op basis van de dagelijkse metingen. De app richt zich sterk op de patient zijn insulinegebruik, echter kan deze functie voor zowel diabetes type I of II gunstig zijn.

Gebruik
De patiënt heeft twee mogelijkheden om de app te gebruiken, dit kan gedaan worden door een bloedglucosemeter met bluetooth te koppelen met de mySugr app of de gegevens kunnen handmatig worden ingevoerd indien de app dit niet ondersteunt. Verder kan de patiënt zijn koolhydraten handmatig invoeren in de app door zijn innames aan te geven.

Klinische relevantie
De app levert een goede kwaliteit om metingen uit te voeren, maar ook om het ‘speels’ te houden door middel van het temmen van het diabetes monster. De klinische relevantie zit in het bijhouden van de bloedglucosewaardes en koolhydraten door middel van het temmen van het diabetes monster. Door het spelelement worden de patiënten uitgedaagd om de diabetes bij te houden. Tot slot bevat de app ook een CE-markering voor medische hulpmiddelen en mag de applicatie als medisch hulpmiddel gebruikt worden.

Privacy
De data die wordt opgeslagen binnen mySugr word niet verspreid naar anderen behalve de patiënt en degene waarmee de patiënt zijn data deelt. De databases zijn beveiligd volgens de ISO privacy normen.

©2021 Drimpy

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account