St. Antonius Ziekenhuis (Nieuwegein)

Historie
In 1910 startten vijf ambitieuze artsen en de Zusters der Liefde het St. Antonius. Een unieke combinatie van mensgerichtheid en innovatiedrang heeft geleid tot een topklasse medische organisatie met vestigingen in Midden-Nederland. Naast de algemene zorg is St. Antonius gespecialiseerd in hart & vaat, long en kanker. Anno nu wordt de zorg bij St. Antonius gekenmerkt door een intensieve en open samenwerking met patiënten, die zelf de regie kunnen nemen over de kwaliteit van hun leven.

Algemene informatie
In het St. Antonius Ziekenhuis werken ruim 5000 medewerkers, 300 medisch specialisten, 200 arts-assistenten en 600 vrijwilligers. Allemaal zetten ze zich dagelijks in om alle patiënten zo goed mogelijk te behandelen, verzorgen en begeleiden. Vrijwel alle specialismen zijn vertegenwoordigd in ons ziekenhuis. Het ziekenhuis biedt zorg op zes locaties.

Het St. Antonius Ziekenhuis streeft continu naar verbetering van kwaliteit, zodat u als patiënt de beste medische behandeling, verpleegkundige zorg en service krijgt die u verdient in een comfortabel en veilig ziekenhuis. Daarom zijn opleiding en onderzoek, naast patiëntenzorg, de belangrijkste pijlers in ons ziekenhuis.

Het St. Antonius Ziekenhuis is bestuurlijk gefuseerd met het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis (externe link) in Woerden.

Visie
Patiënten en hun naasten voelen zich in ons ziekenhuis gehoord en geholpen. Zij ervaren waardevolle zorg, geleverd door gedreven professionals.Zorg verlenen wij met aandacht, liefde en respect. Als één team werken wij vanuit de persoonlijke behoefte van de patiënt. Daarbij handelen wij op basis van recente en innovatieve bevindingen. Door zelf onderzoek te doen dragen ook wij hieraan bij. Wij maken kwaliteit van zorg meetbaar en wij bieden patiënten inzicht in de uitkomsten hiervan. Deze uitkomsten gebruiken we om onze zorg continu te verbeteren. Om dit te bereiken investeren wij in onderwijs, onderzoek en de ontwikkeling van onze medewerkers. Zo dragen wij bij aan goede gezondheidszorg.

Kernwaarden
Onze kernwaarden hierbij zijn:

  • Samen
  • Betrokken
  • Continu verbeteren
  • Innovatie