UMC Utrecht

Historie

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht, afgekort UMC Utrecht, is het academisch ziekenhuis dat verbonden is aan de Universiteit Utrecht. Het is in 1999 ontstaan uit de samenvoeging van de onderdelen Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU), het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en de Medische faculteit van de Universiteit Utrecht (MFU).

Het UMC Utrecht heeft ruim 1000 bedden en meer dan 12000 medewerkers. De onderdelen bevinden zich in verschillende gebouwen op universiteitscentrum De Uithof. Met het Centraal Militair Hospitaal (CMH) dat zich in hetzelfde pand bevindt als het AZU wordt veel samengewerkt. Verder huist bloedbank Sanquin in het complex.

Het ziekenhuis is één van de elf traumacentra in Nederland en beschikt over een Mobiel Medisch Team.

Over ons
De beste zorg voor nu en in de toekomst’Omdat ieder mens de beste zorg verdient, legt het UMC Utrecht de lat voortdurend hoog. Het resultaat: vernieuwende, toonaangevende behandelingen die beantwoorden aan de zorgbehoeften van nu en de toekomst. De bijzondere kennis die hiervoor nodig is, ontwikkelen we samen met patiënten(organisaties) en diverse partners. In teamverband werken we aan oplossingen voor grote, medische vraagstukken. Per individuele patiënt wordt gekeken welke behandeling bij hem of haar past. Alles wat wij doen, is erop gericht om mensen gezond te maken en te houden. En waar mogelijk ziekte te voorkomen.

De beste zorg voor nu en in de toekomst
Omdat ieder mens de beste zorg verdient, legt het UMC Utrecht de lat voortdurend hoog. Het resultaat: vernieuwende, toonaangevende behandelingen die beantwoorden aan de zorgbehoeften van nu en de toekomst. De bijzondere kennis die hiervoor nodig is, ontwikkelen we samen met patiënten(organisaties) en diverse partners. In teamverband werken we aan oplossingen voor grote, medische vraagstukken. Per individuele patiënt wordt gekeken welke behandeling bij hem of haar past. Alles wat wij doen, is erop gericht om mensen gezond te maken en te houden. En waar mogelijk ziekte te voorkomen.

Ziekenhuis

Als u onze zorg nodig heeft, beslissen we graag samen over de meest geschikte behandeling. Wij als specialist op het medische vlak en u als expert over uw eigen situatie. Via ons patiëntenportaal hebt u altijd en overal toegang tot uw medisch dossier.

Gastenverblijf
Het Gastenverblijf is een logeerplek van het Cancer Center. U kunt er bijvoorbeeld terecht als uw partner, familielid of vriend(in) in het Cancer Center is opgenomen. Familie van patiënten op andere afdelingen kunnen terecht als er plaats is. Of als u zelf vroeg in het ziekenhuis moet zijn voor opname of bezoek aan een Cancer Center-polikliniek. Het gastenverblijf telt 8 logeerkamers en een grote huiskamer.