De lichaamslengte is een meetbaar kenmerk van een persoon. Bij mensen wordt de lengte van een staand persoon vaak gemeten vanaf de grond tot het topje van de kruin.

Het menselijk lichaam groeit het hardst gedurende het 1e en 2e levensjaar en tijdens de puberteit. Vrouwen bereiken hun definitieve lichaamslengte eerder dan mannen, doordat bij vrouwen de groeischijven eerder gesloten zijn. Bij het ouder worden neemt de lichaamslengte vrijwel altijd vroeg of laat af. Bij sommige bevolkingsgroepen kan dit al op middelbare leeftijd beginnen, waarbij zaken als milieu en gezondheid een grote rol spelen. De krimp bij het ouder worden wordt veroorzaakt door het afnemen in lengte van de tussenwervelschijven, die weer het gevolg is van zaken als uitdroging en atrofie van de zachte weefsels.

Met deze uitbreiding is het mogelijk om je eigen lengte bij te houden, maar ook om de lengte profiel, dossier en dagboek van je baby of kind bij te houden. Combineer deze uitbreiding bijvoorbeeld met de ‘Gewicht’ uitbreiding om een verband te zien tussen de lengte en gewicht (BMI).

©2021 Drimpy

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account