Home » Nieuws & Blog » Drimpy bij laatste zes Medische Inspirator Prijs 2017!

Drimpy bij laatste zes Medische Inspirator Prijs 2017!

Drimpy bracht een consortium samen om de medische inspirator prijs 2017 te winnen en behoort tot de laatste zes partijen die om de prijs strijden!


Een prijs voor de meest inspirerende samenwerking.


De Medische Inspirator is een prijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, onderzoeker en bedrijf. Een aanmoedigingsprijs ter waarde van € 75.000. Dit bedrag is bedoeld voor de financiering van een project dat overtuigend aansluit bij een patiëntbehoefte en gericht is op het realiseren van een medisch product.
 
Het Medische Inspiratorthema van dit jaar is medische technologie. Drimpy dingt mee in de categorie eHealth toepassingen; Langer thuis met dementie, preventie van overgewicht of eenzaamheid bij ouderen.
 
Dementie: onderzoek en verlangen


Patiënten geven veelvuldig aan omgeven te worden door een gevoel van machteloosheid wanneer zij worden geconfronteerd met (voorstadia van) dementie. Zij verlangen naar een manier waarop ze zelfstandig invloed uit kunnen oefenen op hun ziektebeeld en daarmee het gevoel van eigenwaarde kunnen behouden. Dit is van groot belang, het helpt de patiënt om weg te blijven van eenzaamheid en depressie. De twee factoren die de degeneratie van de hersenen significant versnellen. Wanneer zorgverleners daarop doorvragen geven mensen aan iets te willen doen waarvan ze kunnen geloven dat ze daartoe in staat zijn en waarop ze kunnen vertrouwen dat dit hun helpt.
 
Ondertussen boeken onderzoekers enorme vooruitgang in hun kennis over de hersenen, de degeneratie hiervan en de invloed van voeding en beweging hierop. Er ontstaat een wetenschappelijke basis voor nieuwe mogelijkheden om deze degeneratie te vertragen. Echter, deze kennis bereikt de patiënt niet. Onderzoeken belanden op de plank of leiden tot niet goed op de doelgroep toegespitste toepassingen. We hebben veel kennis maar zijn nog niet in staat dit bij de juiste mensen te krijgen.
 
De noodzaak om deze verbinding op een doelgerichte manier vorm te geven is groot. Met name de immigrantenouderen vormen een zeer kwetsbare groep. Diagnose stellen bij deze groep blijkt moeilijker en dementie komt 3 tot 4 keer zo vaak voor dan bij autochtone Nederlanders.
 
Daarnaast is er een maatschappelijk behoefte om wetenschappelijke kennis op een efficiënte manier te vertalen naar gepersonaliseerde  e-healthtoepassingen. Onderzoekskennis lijkt vaak abstract, de benodigde toepassing mag dat juist niet zijn. Dit verdient aandacht omdat iedereen hier baat bij heeft. De patiënt wordt ondersteund bij het regisseren van zijn gezondheid en de onderzoeker ziet zijn verzamelde kennis terug in de maatschappij.
 
Waarom brengen we dat dan niet samen?


Dit is waar we bij Drimpy aan werken en omdat wij zorg samen brengen hebben we een consortium samengebracht van patiënten en onderzoekers. De zorgverleners van MOB vertegenwoordigen de patiënten. Zij zijn gespecialiseerd in zorg voor immigranten ouderen en weten als geen ander waar hun patiënten behoefte aan hebben en hoe belangrijk het is om zorg op maat te bieden. Niet alleen naar aanleiding van een ziektebeeld, maar ook met aandacht en interesse voor de culturele achtergrond van de patient.
 
Wageningen University voert het noodzakelijke onderzoek uit en  is als hoofdaanvrager leading in de ontwikkeling en bruikbaarheid van de e-health toepassing “Stay Strong”. Het doel  van deze e-health module is om immigrantenouderen met (voorstadia van) dementie meer kwaliteit van leven te bieden. Dit doen we door een combinatie te maken tussen wetenschappelijk onderzoek en technologie zodat we de patiënt actief kunnen helpen op eenvoudige en effectieve wijze verbeteringen in zijn voeding en bewegingspatroon door te voeren.
 
“Stay Strong” werkt als een digitaal handboek wat actief contact zoekt, tips geeft, structuur biedt en praktische oplossingen biedt voor gedragsverandering in voeding en beweging. Wetenschappelijk onderbouwd en specifiek ontwikkeld met aandacht voor de diversiteit in mensen. Waardoor iedere patiënt wordt benaderd op de manier die het beste bij hem past.
 
Dus duim en volg ons..

Afgelopen jaar werd De 1e prijs voor het meest inspirerende samenwerkingsverband gewonnen door Bloedvergiftigingen bij Darmfalen patiënten. Het publiek koos dit project met maar liefst 4065 van de in totaal 8186 stemmen. Dit jaar bepaalt een deskundige jury welke drie projecten strijden om de prijs. Van deze top 3 projecten wordt een promotiefilmpje gemaakt. Het algemeen publiek speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de uiteindelijke winnaar en wordt in november, voorbereidend op de finale ronde, gevraagd om te stemmen.
 
Vindt ji ons idee ook zo`n sterk en noodzakelijk initiatief, duim dan alvast voor ons. Zodat we door gaan naar de laatste drie. Want samen brengen we zorg samen.
 

Volg ons op www.Drimpy.com of like onze Facebook pagina, dan houden we je op de hoogte.