Drimpy kan met trots mededelen dat we partner zijn van het MyDigiTwin project.

Het project MyDigiTwin is één van de vier Big Data-onderzoeken om hart- en vaatziekten sneller op te sporen en te behandelen.

MyDigiTwin gaat een platform worden, waarbij mensen een digitale ‘tweeling’ van zichzelf kunnen bouwen. Hiervoor krijgen mensen de mogelijkheid om hun eigen gezondheidsgegevens te gebruiken, maar ook de gezondheidsgegevens van mensen die meedoen aan grootschalige gezondheidsonderzoeken. Door de gezondheidsgegevens te gebruiken wordt het voor mensen gemakkelijker om een inzicht in de gezondheid van het eigen hart te krijgen en het effect van veranderingen in leefstijl in te zien. Deze digitale ‘tweeling’ kan in de toekomst helpen om beter te weten wat de kans is op hart- en vaatziekten.

De data die wordt gegenereerd in het MyDigiTwin platform zal niet herleidbaar zijn naar de persoon. Het is hierbij de bedoeling dat de gegevens anoniem worden verstuurd naar het MyDigiTwin platform, waar verschillende hartfilmpjes, -beelden door middel van kunstmatige intelligentie met elkaar worden vergeleken en hierdoor de gebruiker kan motiveren om te kiezen voor een gezondere levensstijl.

Partners in dit onderzoek zijn: UMCG, UMC Utrecht, University of Twente, Erasmus MC, Siemens Healthineers Nederland N.V., HartKlinieken, Drimpy, Harteraad, HartNet Noord-Nederland, Huisartsenpraktijk Waardenburg, Mijnhuisarts BV, Hartstichting, NL Heart Registration, Heartlife Klinieken, Niped, Gezondheidsplein Middelstum, NL Healthcare Institute, The Story Network, RTRN, Menzis, Novartis Pharma B.V., Bayer B.V. en Sanofi-Aventis NL B.V.

©2021 Drimpy

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account