Home » Nieuws & Blog » VIPP2 en eerste 7 klinieken aangesloten bij Drimpy

VIPP2 en eerste 7 klinieken aangesloten bij Drimpy

Met gepaste trots kunnen wij melden dat de eerste 7 klinieken zijn aangesloten bij Drimpy om het VIPP2-traject te starten. Omdat Drimpy als Persoonlijk GezondheidsOmgeving (PGO) en de producten LSP Connect en Portaal Functionaliteit hiervoor uitermate geschikt zijn, hebben wij reeds verschillende ZBC’s (Zelfstandig Behandel Centrum) zoals Praktijk Lange VoorhouT, Oogheelkundig Centrum Haarlemmermeer, DermaZuid en Women’s Healthcare Center als klant mogen verwelkomen.

Zij hebben gekozen voor Drimpy om hun patiënten en cliënten meer regie te geven over hun gezondheid. Daarnaast hebben deze klinieken de VIPP2 subsidie aangevraagd en kunnen ze samen met Drimpy onder andere VIPP2 module A & B gaan realiseren.

Wat is het VIPP2 versnellingsprogramma

Het VIPP2-programma gaat over het ontsluiten van informatie tussen zorgconsument (patiënt) en zorgprofessional. De VIPP2 subsidie kan worden aangevraagd door zbc’s (zelfstandige behandel centra) en overige instellingen voor medisch specialistische zorg. Het doel is dat patiënten veilig en digitaal kunnen beschikken over hun gestandaardiseerde medische gegevens, zoals de Basis Gegevensset Zorg (BgZ), brieven, radiologieverslagen en medicatieoverzichten via een portaal of PGO (zie het MedMij Afsprakenstelsel). De voordelen voor u als zorgaanbieder zijn daarmee vooral:

  • VIPP2 is een Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professionalbetere transparantie, service en communicatie met uw patiënt
  • steun voor het ontvangen van actuele medicatie overzichten (aansluiting LSP)
  • meer kansen voor health-apps en zelfdiagnostiek.

Wat heeft u als zorgaanbieder nodig

Het product Drimpy LSP Connect en het product Portaal Functionaliteit is minimaal benodigd voor het behalen van de VIPP2 voorwaarden. U kunt hiermee als zorgprofessional de medische gegevens van de patiënt ophalen vanuit het LSP (Landelijk SchakelPunt). Deze gegevens wordt vervolgens automatisch in uw DiSy EPD (DIXIS) opgeslagen in het dossier van de betreffende patiënt(en) die via een batch opvraag zijn opgehaald.

Deze batch opvraag kijkt naar alle patiënt afspraken die voor een/de betreffende dag gepland staan. U kunt als medisch specialist uw medewerkers mandateren via uw UZI-pas. Daarmee kan in de ochtend een gemandateerde medewerker, zoals bijvoorbeeld uw balie medewerker, uit uw naam de batch opvraag starten zodat de medische gegevens via Drimpy worden opgehaald en vervolgens rechtstreeks in het DiSy EPD (DIXIS) worden opgeslagen.

Aan het LSP Connect product zijn tevens de portaal functionaliteiten gekoppeld. Deze zijn onder de naam “Mijn Kliniek” binnen het Drimpy PGO platform beschikbaar voor zorgconsumenten (uw patiënten). Zij kunnen daar hun gegevens en de door u beschikbaar gemaakte documenten vinden en downloaden.

Drimpy is u graag van dienst

Doordat het Drimpy platform generiek van opzet is, kunnen wij ziekenhuizen, klinieken, praktijken, GGZ, revalidatie, fysiotherapie en andere zorgaanbieders van dienst zijn. Nu al zijn er meerdere zorgaanbieders aangesloten die het VIPP2-traject met behulp van de Drimpy producten als uitbreidingen op het DiSy EPD (DIXIS). Deze klinieken hebben verschillende specialisaties, waaronder orthopedie, gynaecologie, oogheelkunde, tandheelkunde, cardiologie en dermatologie. Lees meer over de VIPP-trajecten op de pagina: VIPP: Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional.

Wilt u als kliniek meer weten over hoe u via de VIPP2 subsidie uw patiënten en cliënten toegang kan geven tot hun medische en andere zorggegevens? Neem dan contact met ons op voor meer informatie, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.