VIPP5 module 1 met Drimpy is 100% succes

Drimpy heeft tastbare ervaring met de verschillende bestaande VIPP-subsidie trajecten voor zorgaanbieders. Wij zijn daarin telkens voor elke zorgaanbieder die wij hebben ondersteund succesvol gebleken. Zo hebben wij recent ook 100% succes gerealiseerd voor meerdere zorgaanbieders, bij het behalen van de VIPP5 module 1 versnelde route.

Onze ondersteuning bestond uit het leveren van onze DienstVerlener ZorgAanbieder (DVZA) en het beschikbaar stellen van onze Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO). Daarnaast hebben wij deze zorgaanbieders succesvol begeleid via onze methodiek en ons VIPP5 module 1 draaiboek. In alle benodigdheden is voorzien en met onze methodiek gaan we stap voor stap naar succes.

Alleen koplopers doen de VIPP5 module 1 versnelde route

Er waren in Nederland slechts 6 ZBC klinieken (Zelfstandig BehandelCentrum) die de VIPP 5 versnelde route aandurfden. Van deze 6 klinieken waren er zelfs 4 klinieken die voor Drimpy hadden gekozen. Één daarvan maakte gebruik van onze Drimpy PGO, namelijk CIR Revalidatie. Maar de 3 andere klinieken maakten gebruik van zowel onze Drimpy PGO alsmede onze Drimpy DVZA. Dit waren DermaZuid, Women’s Healthcare Center en Dr. Wikler klinieken (Stichting Dermaclinic Buitenveldert). Gedurende dit VIPP5 module 1 versnelde route traject, hebben wij deze 3 klinieken van A tot Z begeleid om met succes aan alle voorwaarden te voldoen.

De 3 klinieken die zowel de Drimpy DVZA en de Drimpy PGO gebruikten, maken gebruik van het EPD van de leverancier DiSy. Tussen Drimpy en DiSy is inmiddels een sterke partnerschap ontstaan. We zijn recent in combinatie gekwalificeerd en met hun meteen van start gegaan. Zo realiseren wij inmiddels ook voor andere EPD-leveranciers de DVZA functionaliteit als een service. Ook op zoek naar een goede DVZA leverancier of bent u een EPD-leverancier die een DVZA functionaliteit nodig heeft? Heeft u ondersteuning nodig bij het ontwikkelen en/of kwalificeren? Neem dan contact met ons op, Drimpy helpt u aan het DVZA MedMij label.

“Er waren in Nederland slechts 6 ZBC klinieken (Zelfstandig BehandelCentrum) die de VIPP 5 versnelde route aandurfden. Van deze 6 klinieken waren er zelfs 4 klinieken die voor Drimpy hadden gekozen.

Wat is VIPP5 module 1 en de versnelde route

VIPP - Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en ProfessionalHet VIPP5-traject bestaat uit 3 modules, waarvan module 1 zowel een versnelde route als een reguliere route bevat. De versnelde route wil zeggen dat de deadline significant veel eerder (31 mei 2021) is vastgesteld dan voor de reguliere route (31 september 2022). Dat is nogal wat en dan moet je als kliniek wel echt bij de koplopers horen.

Natuurlijk moet er de nodige documentatie door de zorgaanbieder worden opgesteld. Er zijn namelijk verschillende onderdelen waar een auditor de kliniek op controleert. Maar in de basis is voor VIPP 5 per definitie de DVZA functionaliteit nodig. De DVZA moet voor VIPP5 module 1 minimaal twee MedMij gegevensdiensten kunnen uitwisselen. Dit zijn de BasisGegevens Zorg (BgZ) en de Documenten (PDF/A), die door de PGO geraadpleegd moeten kunnen worden. Daarnaast moet er onder andere minimaal 5% van de patiëntenpopulatie (zorgconsument) actief gebruik hebben gemaakt van een PGO. Dit houdt voornamelijk in dat zij hun medische gegevens vanuit één of meerdere gegevensdiensten moeten hebben opgehaald via hun PGO zoals Drimpy PGO. Dit percentage moet ook nog eens gehaald worden binnen een periode van 30 dagen en voordat de deadline (31-05-2021) is verstreken.

VIPP5 module 1 ondersteuning en begeleiding door Drimpy

Het wachten op de resultaten is voorbij, de positieve audit rapporten zijn binnen. Alle 4 klinieken hebben hun VIPP5 module 1 doelstellingen meer dan 100% succesvol gehaald. Er bestaat geen enkele leverancier die ons dat op dit moment kan nadoen! Hier zijn we enorm trots op. Maar nog trotser zijn we op de koploper klinieken die de VIPP5 module 1 versnelde route met ons zijn aangegaan. Zij hebben ons als Drimpy vertrouwd dat wij hen met succes konden ondersteunen en begeleiden.

“Alle 4 klinieken hebben hun VIPP5 module 1 doelstellingen meer dan 100% succesvol gehaald. Er bestaat geen leverancier die ons dat op dit moment kan nadoen!”

~ Arnold Breukhoven (Directeur & Oprichter Drimpy)

Wij willen hun hierbij dan ook bedanken voor het vertrouwen in ons en feliciteren hun met het behalen van de VIPP5 module 1. Deze koploper klinieken hebben de VIPP5 module 1 eerder dan wie dan ook in Nederland met succes afgerond.

Koplopers van Nederland, gefeliciteerd met dit succes

Aan de koploper klinieken DermaZuid, Women’s Healthcare Center, Dr. Wikler klinieken en CIR Revalidatie: Van harte gefeliciteerd met dit heuglijk feit! Het 100% succesvol behalen van VIPP5 module 1 versnelde route is echt een fantastische mijlpaal!

Wij zijn enorm trots dat wij succesvol en naar tevredenheid aan jullie zeide hebben mogen en kunnen staan. Jullie hebben als koplopers het voorbeeld gesteld aan heel Nederland en dat is absoluut een dik applaus waard 👏

Wist je dat?

Drimpy levert een DVZA met het MedMij label

“Simpel gezegd kan je een PGO zien als de stekker die de elektriciteit opvraagt om iets te laten functioneren en kan je een DVZA zien als de contactdoos die de elektriciteit doorstuurt vanuit het bronsysteem.”

De DVZA is als service verkrijgbaar voor Zorgaanbieders en EPD-leveranciers.