Home » Drimpy Beeld & Geluid » Drimpy op TV bij “Je Lijf Je Leven” op RTL4

Drimpy op TV bij “Je Lijf Je Leven” op RTL4

Bekijk op deze pagina de volledige uitzending in fragmenten van Drimpy in de praktijk bij het TV programma “Je Lijf Je Leven” op RTL4 op 16 maart 2014.

Via de uitzending gemist website van RTL4 kunt u de volledige uitzending bekijken. Deze uitzending had als onderwerp: “Netwerk buiten je lichaam” en Drimpy is daar natuurlijk een perfect voorbeeld van.

Bekijk de volledige uitzending: Afl. 3 – Je Lijf, Je Leven

Netwerk buiten je lichaam
Zoals de bloedsomloop in je lichaam onmisbaar is, heb je ook een netwerk buiten je lichaam nodig dat goed op elkaar ingespeeld moet zijn! Zo kun je verschillende behandelaars en artsen hebben die je, elk op hun beurt, verschillende medicijnen voorschrijven. Vaak hebben ze niet allemaal dezelfde informatie over jou of de medicatie die je gebruikt. Het kan dus erg nuttig zijn om je artsen hun krachten te laten bundelen. Bekijk hieronder de hele uitzending in losse fragmenten.

[vc_row padding_top=”20″ padding_bottom=”20″][vc_column][vc_tta_tabs alignment=”center” active_section=”1″][vc_tta_section title=”Veel Behandelaars” tab_id=”1505222043937-17558bd0-367a”][vc_column_text]Bij Eline werd een jaar geleden fybromyalgie geconstateerd, beter bekend als reuma van de weke delen. Voor de behandeling hiervan komt ze in aanraking met een klein leger aan behandelaars. Behalve de huisarts bezoekt Eline bijvoorbeeld een reumatoloog, psycholoog, ergotherapeut, fysiotherapeut en maatschappelijk werkster. Vaak moet Eline op één dag drie keer hetzelfde verhaal vertellen tijdens de consulten bij haar verschillende zorgverleners. “Dat kost veel energie. Het is fijner als ik in één keer kan vertellen hoe het met me gaat.”[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/g6rCgtz6kjk” align=”center”][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Goede Commmunicatie” tab_id=”1505222043985-679e95da-b06e”][vc_column_text]Ook voor Arie is het belangrijk dat de communicatie tussen hem en zijn behandelaars soepel en goed verloopt. Na een vervelende druk op zijn borst kreeg hij met zijn huisarts en cardioloog te maken. “Ik merkte dat er tussen hen eigenlijk geen terugkoppeling of overleg plaatsvond en ondertussen ging ik me alleen maar slechter voelen.” Na een second opinion en 24-uurs bloeddrukmeting werd meteen duidelijk dat Arie’s behandelaars in de verkeerde richting zaten. Sindsdien werkt Arie aan een gezondere lifestyle. En met resultaat![/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/25Ljpy0fLp8″ align=”center”][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Een Online Medisch Dossier” tab_id=”1505222789358-920a1c35-c353″][vc_column_text]Om grip te krijgen op je gezondheid is het fijn om de krachten van artsen en patiënten te bundelen. Hiervoor werd al jaren geleden het elektronisch patiëntendossier (EPD) bedacht. Tot op de dag van vandaag is dit niet van de grond gekomen. Een initiatief waarbij je als patiënt zelf online je medische gegevens bij kunt houden, én deze kunt delen met je arts, is Drimpy. Op deze website kun je net als Arie en Eline je activiteiten en het verloop van je gezondheid bijhouden.

Arie houdt op deze website bijvoorbeeld de waarden van zijn bloeddrukmetingen bij. Ook zijn eetpatroon en sportactiviteiten voert hij elke dag in. Eline heeft op Drimpy haar eigen medische dagboek. Daarin schrijft ze hoe ze zich voelt en wat haar pijnbeleving is. Deze informatie maakt ze beschikbaar voor al haar behandelaars, wat tijdens een consult weer veel tijd scheelt, omdat ze al op de hoogte zijn.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/QkUk-MBx-NQ”][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Hoe Werkt Het?” tab_id=”1505222812127-1fd82ad6-49c5″][vc_column_text]Op Drimpy werk je met een afgeschermd account, dat je eerst moet aanmaken. Als je bent ingelogd in Drimpy kun je medische gegevens invoeren en beginnen met het aanleggen van je eigen dagboek. Om dat dagboek ook beschikbaar te maken voor je behandelaars (en om mensen die niets met je gegevens te maken hebben buiten te houden) moet je je artsen toegang verlenen tot jouw account.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/ItVAhUtVD7g”][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_top=”0″ padding_bottom=”20″][vc_column][vc_tta_tabs alignment=”center” active_section=”1″][vc_tta_section title=”Wat wil je Arts allemaal Weten?” tab_id=”1505223336094-9cd445ba-f4f1″][vc_column_text]Cardioloog Leo Hofstra werkt bij Cardiologie Centra Nederland en schreef het boek SLIM, over een gezondere lifestyle. Hij wijst op het belang van het hebben van een zo compleet mogelijk medisch dossier. “Het is essentieel dat je zo veel mogelijk van een patiënt weet. Als de gegevens onvolledig zijn dan kun je namelijk wel eens een beslissing maken die niet zo goed is voor de patiënt.”

Onder nuttige informatie van een patiënt voor een arts vallen veel meer dingen dan je zou denken. Het meten van bloeddruk of de glucosespiegel door een patiënt is erg handig, maar het is voor een arts ook belangrijk om te weten hoeveel je beweegt, eet, slaapt en of je last hebt van stress. Door dit soort dingen te weten en hierin dingen aan te passen hoeven er misschien wel geen medicijnen aan te pas komen. Soms voorkom je er zelfs een operatie mee.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/yUgtp2BJ8t4″][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Consult op Afstand” tab_id=”1505223336386-95ed5f87-1e13″][vc_column_text]In het Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen zijn ze al gewend om via internet met hun patiënten te communiceren. David Scheele werkt daar als bewegingstechnoloog en fysiotherapeut al jaren online, met patiënten die overal in het land wonen. Hij ervaart dat je ook op afstand iemand goed kunt helpen. En voor de duidelijkheid: als er echt iets ernstigs is komen de patiënten gewoon naar David toe. “Het is geen vervanging van je bezoek aan een arts, het is een verlengstuk.”[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/IcXaBLeWT1M”][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row]