Home » PGO, wat is dat?

Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO), wat is dat?

In een PGO of Persoonlijke GezondheidsOmgeving, zoals die van Drimpy, kan je betrouwbare informatie over je eigen gezondheid bijhouden en actief aan de slag gaan met je gezondheid. Met een PGO of persoonlijke gezondheidsomgeving kan je jouw gezondheidsgegevens verzamelen en op één plek inzien, beheren en veilig delen. Zo worden veranderingen in je gezondheid beter zichtbaar en de gevolgen van bepaalde (be)handelingen duidelijker.

Dit is het officiële MedMij label.

Regie over je gezondheid en inzicht in je gezondheid zorgt namelijk voor een betere behandeling, genezing en kwaliteit van leven. Als jij en jouw behandelaar goed geïnformeerd zijn kun je samen tot de best passende zorg komen, houd je grip op je gezondheid en hoef jij niet telkens hetzelfde verhaal te vertellen. Jij bepaalt in een PGO of persoonlijke gezondheidsomgeving de toegang tot jouw medische gegevens en niemand anders. Op die manier kan jij de controle behouden en blijven al jouw medische en andere gezondheid gegevens veilig en privé. Een persoonlijke gezondheidsomgeving zoals Drimpy PGO is dus van jou.

“Als we een hypotheekgesprek hebben, dan gaan we daar goed voorbereid heen, met een scherp inzicht in onze financiële situatie. Maar gaan we naar de huisarts of specialist, dan doen we dat met nul inzicht in ons medische dossier. Terwijl dat óók belangrijk is. Zelfs belangrijker, het kan levensreddend zijn.”
~ Arnold Breukhoven (Directeur & Oprichter Drimpy).

Wat is het verschil tussen een portaal en een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO)

Een patiënten portaal is een beveiligde online omgeving waarin een patiënt inzage heeft in de eigen medische gegevens die in het informatiesysteem van één zorgverlener staan. Een portaal geeft de patiënt dus inzage in de gegevens van één systeem. Zoals het HIS (Huisartsen Informatie Systeem) van de huisarts of het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) van de specialist. Daarnaast is het portaal de plek waar een zorgverlener andere digitale zorgdiensten aanbiedt. De desbetreffende zorgverlener kiest het portaal en is hiervoor verantwoordelijk.

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app die toegang biedt tot medische gegevens van verschillende zorgverleners. Een PGO biedt dus online en beveiligd inzage in gegevens uit meerdere informatiesystemen. En kan gegevens uit die systemen ophalen: van het ziekenhuis, de huisarts, apotheek en andere zorgverleners. Patiënten kunnen zelf gegevens toevoegen aan het PGO en bepalen aan wie ze welke gegevens verstrekken. Een PGO is dus van de gebruiker zelf. Alleen een PGO met het MedMij-label is officieel goedgekeurd. En staat daarmee garant voor betrouwbaarheid en het veilig uitwisselen van medische gegevens.

Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO): Jouw medische gegevens, in één volledig overzicht

Met Drimpy hebben wij een zogenaamde Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO) ontwikkeld. Met één druk op de knop haal je de gegevens van al jouw zorgverleners binnen en plaats je die in één helder overzicht. Vergelijk het met het gemak van een bank-app. Je hebt in één keer toegang, maar in dit geval niet tot je geld. Tot iets wat niet in geld is uit te drukken: al je medische gegevens.

Uitreiking Eerste MedMij Label van NL aan Drimpy PGO door Minister Bruno Bruins van VWS op 16-04-2019
De uitreiking van het Eerste MedMij label van NL aan Drimpy.
Vlnr: Minister Bruno Bruins (VWS), Arnold Breukhoven (Drimpy) en Ronald Gorter (MedMij).

Je kunt alle informatie nog eens rustig nalezen als je net een gesprek met een arts hebt gehad. En je weet nu ook dat je in de toekomst effectiever behandeld kunt worden, omdat er direct inzage is in alle behandelingen en onderzoeken die je hebt ondergaan en medicijnen die je hebt geslikt. Zo houd je de regie over je eigen gezondheid.

De PGO is gratis voor alle burgers van Nederland, want het basis gebruik wordt betaald door de overheid. De PGO omgeving is zeer goed beveiligd en de privacy is gegarandeerd. Je geeft zelf aan wie de gegevens mogen inzien, dat kunnen natuurlijk jouw zorgverleners zijn, maar kunnen bijvoorbeeld ook familie, vrienden en mantelzorg zijn.

Veilig online uitwisselen van gezondheidsgegevens dankzij het MedMij label

Alleen PGO’s met het MedMij label houden zich aan strenge regels zodat jouw privacy wordt gewaarborgd. Drimpy heeft zelfs als eerste PGO-leverancier in Nederland het volledige toetredingsproces van MedMij succesvol afgerond. Wij ontvingen dus ook met veel trots op dinsdag 16 april 2019 als eerste PGO-leverancier in Nederland het MedMij label. Deze werd ons officieel overhandigd door toenmalig minister Bruno Bruins (Medische Zorg).

Drimpy heeft zich uitvoerig moeten kwalificeren. Daardoor worden jouw gegevens correct opgehaald bij alle zorgaanbieders en correct aan jou getoond. Daarnaast heeft Drimpy de certificeringen voor de NEN 7510 en de ISO 27001 standaarden behaald. Allemaal om jouw Drimpy PGO zo veilig en betrouwbaar mogelijk te maken. Jouw gegevens worden door ons nooit verhuurd of verkocht aan derden.

In een Persoonlijke GezondheidsOmgeving of PGO, staat de zorgconsument / patiënt centraal

Al je medische gegevens op één plek beschikbaar en direct in te zien? Het is geen toekomstmuziek. 
Een Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO) geeft je volledige inzage én de regie over je eigen gezondheid.

Onze medische gegevens? Die liggen her en der verspreid over de zorgverleners die we bezoeken. De huisarts, de specialist, de apotheek, de tandarts, ze beheren een klein stukje informatie over onze gezondheid. Die stukjes zijn opgeborgen in systemen die niet direct met elkaar kunnen communiceren. Je moet op heel veel verschillende portalen inloggen om een beetje inzicht in je eigen gezondheid en je medische geschiedenis te krijgen. Het gekke is: we lijken dat normaal te vinden!

Via Drimpy PGO haal je met één druk op de knop, de gegevens van al jouw zorgverleners binnen en plaats je die in één overzicht.

Een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) is geschikt voor iedereen

Een PGO is van en voor patiënten of zorgconsumenten zo gezegd, want je hoeft je helemaal geen patiënt te voelen als je vaak of zo nu en dan een zorgverlener bezoekt. Iedereen gaat wel eens naar de huisarts, of naar het ziekenhuis voor bijvoorbeeld een gebroken arm. En naar de tandarts gaan, dat doen we toch ook allemaal? Je hoeft als zorgconsument dus helemaal niet perse “patiënt” te zijn om Drimpy PGO te gebruiken en de voordelen te ervaren. De zorgconsument / zorggebruiker of patiënt / cliënt als centraal punt is de beste en meest geschikte hub om medische gegevens te verzamelen. Voor zichzelf én voor zorgprofessionals.
Drimpy heeft als eerste PGO-leverancier in Nederland het volledige toetredingsproces van MedMij succesvol afgerond en het MedMij label officieel ontvangen.
Drimpy PGO is er voor iedereen, gaat je hele leven mee en is er voor je wanneer je het nodig hebt. Ook als je enkel je gezondheid wil volgen over de tijd, kan je jouw apps, devices en wearables koppelen aan je profiel. Op die manier verzamel je automatisch al een hoop interessante gezondheidsgegevens, om zonodig je leefstijl op aan te passen. En zodra je naar een kliniek, ziekenhuis of andere zorgaanbieder gaat, kan je via Drimpy PGO eenvoudig en snel jouw medische gegevens uitwisselen, bewaren en delen met vrienden, familie of met andere zorgverleners.