Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO), wat is dat?

In een PGO of Persoonlijke GezondheidsOmgeving, zoals die van Drimpy, kan je betrouwbare informatie over je eigen gezondheid bijhouden en actief aan de slag gaan met je gezondheid. Met een PGO of persoonlijke gezondheidsomgeving kan je jouw gezondheidsgegevens verzamelen en op één plek inzien, beheren en veilig delen. Zo worden veranderingen in je gezondheid beter zichtbaar en de gevolgen van bepaalde (be)handelingen duidelijker.

Alleen een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) met het officiële MedMij Label houdt zich aan strenge regels zodat jouw privacy wordt gewaarborgdRegie over je gezondheid en inzicht in je gezondheid zorgt namelijk voor een betere behandeling, genezing en kwaliteit van leven. Als jij en jouw behandelaar goed geïnformeerd zijn kun je samen tot de best passende zorg komen, houd je grip op je gezondheid en hoef jij niet telkens hetzelfde verhaal te vertellen. Jij bepaalt in een PGO of persoonlijke gezondheidsomgeving de toegang tot jouw medische gegevens en niemand anders. Op die manier kan jij de controle behouden en blijven al jouw medische en andere gezondheid gegevens veilig en privé. Een persoonlijke gezondheidsomgeving zoals Drimpy PGO is dus van jou.

Veilig online uitwisselen van gezondheidsgegevens dankzij het MedMij label

Alleen PGO’s met het MedMij label houden zich aan strenge regels zodat jouw privacy wordt gewaarborgd. Drimpy heeft zelfs als eerste PGO-leverancier in Nederland het volledige toetredingsproces van MedMij succesvol afgerond. Wij ontvingen dus ook met veel trots op dinsdag 16 april 2019 als eerste PGO-leverancier in Nederland het MedMij label. Deze werd ons ook nog eens officieel overhandigd door toenmalig minister Bruno Bruins (Medische Zorg). Drimpy heeft zich dan ook uitvoerig moeten kwalificeren zodat jouw gegevens correct worden opgehaald bij alle zorgaanbieders en correct aan jou worden getoond. Daarnaast heeft Drimpy ook de certificeringen voor de NEN 7510 en de ISO 27001 standaarden behaald. Allemaal om jouw Drimpy PGO zo veilig en betrouwbaar mogelijk te maken. Jouw gegevens worden door ons daarom ook nooit verhuurd of verkocht aan derden.

Een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) is geschikt voor iedereen

Een PGO is van en voor patiënten of zorgconsumenten zo gezegd, want je hoeft je helemaal geen patiënt te voelen als je vaak of zo nu en dan een zorgverlener bezoekt. Iedereen gaat wel eens naar de huisarts, of naar het ziekenhuis voor bijvoorbeeld een gebroken arm. En naar de tandarts gaan, dat doen we toch ook allemaal? Je hoeft als zorgconsument dus helemaal niet perse “patiënt” te zijn om Drimpy PGO te gebruiken en de voordelen te ervaren.

Drimpy heeft als eerste PGO-leverancier in Nederland het volledige toetredingsproces van MedMij succesvol afgerond en het MedMij label officieel ontvangen.

Drimpy PGO is er voor iedereen, gaat je hele leven mee en is er voor je wanneer je het nodig hebt. Ook als je enkel je gezondheid wil volgen over de tijd, kan je jouw apps, devices en wearables koppelen aan je profiel. Op die manier verzamel je automatisch al een hoop interessante gezondheidsgegevens, om zonodig je leefstijl op aan te passen. En zodra je naar een kliniek, ziekenhuis of andere zorgaanbieder gaat, kan je via Drimpy PGO eenvoudig en snel jouw medische gegevens uitwisselen, bewaren en delen met vrienden, familie of met andere zorgverleners.