MedMij label uitgereikt aan Drimpy door Minister Bruins

Drimpy was op 16 april 2019 op bezoek bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Minister Bruno Bruins) voor een wel heel bijzonder moment. Dit bijzondere moment was de uitreiking van het allereerste officiële MedMij label aan Drimpy.

Namens Drimpy waren Arnold Breukhoven (CEO & Founder van Drimpy) en Ruud van Eijk (COO & Co-Builder van Drimpy) aanwezig om het MedMij label in ontvangst te nemen. Tijdens deze bijeenkomst heeft Ronald Gorter (voorzitter Stichting MedMij) een toelichting gegeven op het MedMij label en wat dit voor een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) betekent. Naast de heldere toelichting was het tijd voor ‘het moment’, de uitreiking van het MedMij label.

Drimpy heeft vervolgens als eerste PGO-leverancier in Nederland het MedMij label mogen ontvangen van minister Bruno Bruins (Medische Zorg). Drimpy had namelijk als eerste leverancier het volledige toetredingsproces van MedMij succesvol afgerond. Met de ondertekening van de deelnemersovereenkomst mag Drimpy het MedMij-label voeren. Het MedMij-label bevestigt dat Drimpy PGO voldoet aan alle afspraken over uitwisseling van gegevens, die zijn vastgelegd in het MedMij Afsprakenstelsel. Hiermee is voor burgers en zorgconsumenten (zorggebruikers) een belangrijke stap gezet op weg naar eigen regie over de gezondheid. Na dit fantastische moment was het tijd voor een fotomoment met het MedMij label in de hand en natuurlijk tijd voor taart.

Over Drimpy, in vogelvlucht

Officiële MedMij LabelDrimpy was al eind 2010 bezig om als platform voor de patiënt (zorgconsument) van start te gaan. In 2014/2015 ontstond er het PGD-kader 2020 initiatief, persoonlijk gezondheidsdossier (PGD). Hiermee werd een dossier die voor de patiënt is en waar de patiënt zijn gegevens kan ophalen een benaming gegeven. Drimpy was toen de eerste deelnemer van het PGD-kader 2020, aangezien Drimpy al een dossier voor de patiënt had ontwikkeld. Het PGD-kader 2020 was dus eigenlijk een soort voorloper van MedMijToen MedMij zich vervolgens begon te vormen en het stokje overnam, was Drimpy daar natuurlijk vanaf dag 1 bij.

Met veel plezier en trots hebben ook wij daaraan meegewerkt en meegedacht. Niet lang daarna kon er tijdens een mooi event in de beurs van Berlage, door het hele veld een handtekening gezet worden als steunbetuiging aan MedMij. Het MedMij afsprakenstelsel was op dat moment, geheel terecht, een vaststaand feit. Je kan daarom gerust zeggen dat Drimpy de Persoonlijke GezondheidsOmgeving van het eerste uur is. Sinds die tijd is er natuurlijk een hoop veranderd in het PGO landschap en heeft Drimpy zijn PGO constant verbeterd. Het volledige MedMij toelatingsproces succesvol afronden is namelijk absoluut geen sinecure. Het gaat om het uitwisselen van persoonlijke medische gegevens en dit is natuurlijk omgeven door zeer strenge en strikte regels. Het officiële MedMij label als eerste PGO-leverancier van Nederland is dan ook een enorm geweldige mijlpaal.

Over Stichting MedMij
Stichting MedMij is opgezet door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nationale Patiënten Federatie Nederland om een afsprakenstelsel te ontwikkelen. In het MedMij-afsprakenstelsel wordt vastgelegd hoe data uniform en veilig wordt uitgewisseld tussen de zorggebruiker en zorgverlener. Doordat iedere partij met het MedMij label deze uniforme en veilige manier van MedMij naleeft kunnen de verschillende leveranciers van zorgsystemen gemakkelijker gegevens veilig met elkaar uitwisselen.

Lees ook het nieuwsbericht bij MedMij, m.b.t. de uitreiking van de eerste MedMij labels.