Home » Nieuws & Blog » MedMij label uitgereikt aan Drimpy door Minister Bruins

MedMij label uitgereikt aan Drimpy door Minister Bruins

Drimpy was op 16 april 2019 op bezoek bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Minister Bruno Bruins) voor een wel heel bijzonder moment. Dit bijzondere moment was de uitreiking van het allereerste officiële MedMij label aan Drimpy. Drimpy is daardoor het eerste PGO van Nederland.

Namens Drimpy waren Arnold Breukhoven (CEO & Founder van Drimpy) en Ruud van Eijk (COO & Co-Builder van Drimpy) aanwezig om het MedMij label officieel in ontvangst te nemen. Tijdens deze bijeenkomst heeft Ronald Gorter (voorzitter Stichting MedMij) een toelichting gegeven op het MedMij label en wat dit voor een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) betekent. Naast de heldere toelichting was het tijd voor ‘het moment’, de uitreiking van het eerste MedMij label.

Uitreiking Eerste MedMij Label van Nederland

Uitreiking Eerste MedMij Label van NL aan Drimpy PGO door Minister Bruno Bruins van VWS op 16-04-2019
De uitreiking van het Eerste MedMij label van NL aan Drimpy.
Vlnr: Minister Bruno Bruins (VWS), Arnold Breukhoven (Drimpy) en Ronald Gorter (MedMij).

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) heeft het eerste MedMij label uitgereikt aan Drimpy. Daarmee werden wij officieel de eerste PGO-leverancier in Nederland. Drimpy heeft namelijk als eerste leverancier het volledige toetredingsproces van MedMij succesvol afgerond. De ondertekening van de deelnemersovereenkomst volgde dus direct daarop. En sinds dat moment mag Drimpy het MedMij-label als PGO (MyDrimpy) dan ook openbaar dragen.

Het MedMij label bevestigt dat Drimpy met hun PGO voldoet aan alle afspraken over uitwisseling van gegevens, die zijn vastgelegd in het MedMij Afsprakenstelsel. Hiermee is voor burgers en zorgconsumenten (zorggebruikers) een belangrijke stap gezet op weg naar eigen regie over de gezondheid. Na dit fantastische moment kon een fotomoment met het MedMij label vol trots in de hand niet ontbreken. Vervolgens was het natuurlijk tijd voor taart.

Over Drimpy, in Vogelvlucht

Officiële MedMij LabelDrimpy was al eind 2010 bezig om als platform voor patiënten (zorgconsument) van start te gaan. Begin 2011 werd Drimpy als bedrijf officieel opgericht. In 2014/2015 ontstond er het PGD-kader 2020 initiatief, persoonlijk gezondheidsdossier (PGD). Hiermee werd een dossier die voor de patiënt is en waar de patiënt zijn gegevens kan ophalen een benaming gegeven. Drimpy was de eerste deelnemer van het PGD-kader 2020, aangezien Drimpy al een dossier voor de patiënt had ontwikkeld. Het PGD-kader 2020 was dus eigenlijk een soort voorloper van MedMijToen MedMij zich begon te vormen en het stokje overnam, was Drimpy daar natuurlijk vanaf dag 1 bij. Met veel plezier en trots hebben wij meegewerkt en meegedacht. Niet lang daarna kon er tijdens een mooi event in de beurs van Berlage, door het hele veld handtekeningen gezet worden als steunbetuiging aan MedMij. Het MedMij afsprakenstelsel was op dat moment, geheel terecht, een feit.

Je kan daarom gerust zeggen dat Drimpy de Persoonlijke GezondheidsOmgeving van het eerste uur is. Sinds die tijd is er natuurlijk een hoop veranderd in het PGO landschap en heeft Drimpy zijn PGO constant verbeterd. Het volledige MedMij toelatingsproces succesvol afronden is namelijk absoluut geen sinecure. Het gaat om het uitwisselen van persoonlijke medische gegevens en dit is natuurlijk omgeven door zeer strenge en strikte regels. Het officiële MedMij label uitgereikt aan Drimpy als eerste PGO-leverancier van Nederland is dan ook een enorm geweldige mijlpaal. Samen met alle aanwezigen tijdens deze memorabele gebeurtenis hebben we deze belangrijke stap goed gevierd.

Over Stichting MedMij

Stichting MedMij is opgezet door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nationale Patiënten Federatie Nederland om een afsprakenstelsel te ontwikkelen. In het MedMij-afsprakenstelsel wordt vastgelegd hoe data uniform en veilig wordt uitgewisseld tussen de zorggebruiker en zorgverlener. Doordat iedere partij met het MedMij label deze uniforme en veilige manier van MedMij naleeft kunnen de verschillende leveranciers van zorgsystemen gemakkelijker gegevens veilig met elkaar uitwisselen.

Lees ook het nieuwsbericht bij MedMij, m.b.t. de uitreiking van de eerste MedMij labels.