Home » Nieuws & Blog » Drimpy geeft met het MyDigiTwin project inzicht in eigen hart
Digitale Tweeling - DigiTwin

Drimpy geeft met het MyDigiTwin project inzicht in eigen hart

Drimpy kan met trots mededelen dat we partner zijn van het MyDigiTwin project.

Het project MyDigiTwin is één van de vier Big Data-onderzoeken om hart- en vaatziekten sneller op te sporen en te behandelen.

MyDigiTwin wordt een platform waarbij mensen een digitale ’tweeling’ van zichzelf kunnen bouwen. Daarmee kunnen zij hun eigen gezondheidsgegevens gebruiken. Tegelijkertijd ook van mensen die meedoen aan grootschalige gezondheidsonderzoeken. Hierdoor wordt het voor mensen gemakkelijker om een inzicht in de gezondheid van het eigen hart te krijgen. Daarnaast wordt het ook eenvoudiger om het effect van veranderingen in leefstijl in te zien. Hiermee kan in de toekomst de kans op hart- en vaatziekten beter worden ingeschat.

De gegenereerde data in het MyDigiTwin platform is niet herleidbaar naar de persoon en gegevens worden anoniem verstuurd. Verschillende hartfilmpjes, -beelden vergelijken we met elkaar door middel van kunstmatige intelligentie. Daarmee willen we de keuze voor een gezondere levensstijl motiveren.

Partners in dit onderzoek zijn: UMCG, UMC Utrecht, University of Twente, Erasmus MC, Siemens Healthineers Nederland N.V., HartKlinieken, Drimpy, Harteraad, HartNet Noord-Nederland, Huisartsenpraktijk Waardenburg, Mijnhuisarts BV, Hartstichting, NL Heart Registration, Heartlife Klinieken, Niped, Gezondheidsplein Middelstum, NL Healthcare Institute, The Story Network, RTRN, Menzis, Novartis Pharma B.V., Bayer B.V. en Sanofi-Aventis NL B.V.