Een van de eerste PGO-leveranciers die een MedMij label behaalden, was Drimpy. Opgezet door de Rotterdamse Arnold Breukhoven, vanuit persoonlijke ervaringen en een gedrevenheid om de zorg te verbeteren vertelt hij in dit stuk gepassioneerd zijn verhaal.

Zorg voor innoveren is het centrale aanspreekpunt vanuit de overheid en informeert, adviseert en verbindt zorginnovatoren, voor dit interview hebben ze Arnold Breukhoven benaderd om zijn verhaal te vertellen. Een kleine introductie van Arnold: Met een medicus als vader leerde Arnold de werking van de zorg intiem kennen. Naast een aantal persoonlijke medische problemen en het zien van de negatieve effecten van gebrek aan gedeelde informatie in zijn omgeving besloot hij Drimpy te beginnen.

Wennen aan iets nieuws
Arnold bouwde een platform voor de patiënt dat hem grip op zijn data gaf. De PGO haalt gegevens altijd rechtstreeks en gevalideerd uit de bron, alle data moet namelijk op een plek staan die niet alleen voor specialisten bereikbaar is maar ook georganiseerd is rond de patiënt. Hoe deze dat op een plek neer te zetten is is terug te vinden in het volledige artikel bij Zorg voor Innoveren.

PGO: ‘Zoveel meer dan alleen een opslagplaats van gegevens’.

Niet alleen delen van data
De PGO gaat over meer dan alleen toegankelijkheid van gezondheidsdata. Arnold licht toe:’Onze huidige zorg is op termijn niet betaalbaar. Het is slim om te zorgen dat de burger zelf iets kan doen om zijn zorg efficiënter te maken. Dat is wennen aan een nieuwe minste maar het moet gewoon.’ Om het gebruik van PGO makkelijker te maken, bevat Drimpy een beveiligde ‘Social Media’ omgeving waarmee mensen met elkaar kunnen praten en elkanders verhaal kunnen aanhoren of lezen.

Generiek platform
Een allesomvattende verzameling van gezondheidsgegevens is het uitgangspunt, maar voor Drimpy niet het einddoel. Wederom verklaart Arnold zichzelf: ‘De basis is een generiek platform dat gegevens uit verschillende disciplines combineert. Wij koppelen er vervolgens apps, wearables en platforms aan. Evenals gevalideerd voorlichtingsmateriaal en andere informatie’.

Koppelingen
Arnold realiseert zich dat wat hij als ideale PGO ziet, veel werk is. Daarom richt Drimpy zich niet alleen op de patiënt; ook voor zorgverleners werkt Drimpy aan toepassingen. Hiervoor houden ze zich bezig met EPD’s. Een aantal EPD’s zijn namelijk niet gekoppeld aan het Landelijk Schakelpunt. Wij kunnen ervoor zorgen dat gegevens vanuit de bron in een EPD terechtkomen. Hoe Drimpy hier voor kan zorgen is ook weer terug te vinden in het volledige artikel

Concurrentie en doorontwikkeling
Naast Drimpy zijn er zo’n 30 andere PGO-leveranciers met een MedMij label. Dit is voor Drimpy geen concurrentie want ze werken met alle PGO’s samen. En bovendien zonder concurrenten heb je geen markt. De verdere ontwikkelingen van Drimpy betaalt het bedrijf grotendeels uit eigen zak.”Het is fijn dat de overheid ons helpt. Al ligt hun betaling van €7,50 euro per PGO-gebruiker aan leveranciers door corona even stil. ALs bedrijf moet je zorgen voor een duurzaam businessmodel. Drimpy is daarom gratis maar er zijn wel gebruikers die maandelijks extra betalen voor extra features en premium diensten.

Rol voor innovatoren
Is er met 30 aanbieders nog een rol voor innovatoren met ideeen over de ontwikkeling met deze tool? “Innovatoren moeten dingen doen die de mogelijkheden van de PGO verbeteren, voor patiënten en bedrijven,’ zegt Arnold. “Van zo’n samenwerking tussen PGO en innovator worden beide partijen beter.”

Lees via deze link het hele artikel met Arnold Breukhoven en kom meer te weten over Drimpy en de zorg voor innoveren: klik hier

©2021 Drimpy

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account