Home » Nieuws & Blog » Drimpy brengt LSP batch opvraag succesvol in de praktijk

Drimpy brengt LSP batch opvraag succesvol in de praktijk

Maandag 12 augustus heeft Drimpy succesvol de batch aanvraag voor het LSP in praktijk gebracht. Drimpy is naast een PGO een XIS-leverancier met een koppeling naar het Landelijk Schakelpunt (LSP). Klanten (zorgaanbieders) van Drimpy kunnen door de koppeling aanvragen sturen naar het LSP om medicatiegegevens van de patiënten op te halen.

Het proces om medicatiegegevens van de patiënten in te zien wordt hiermee vereenvoudigd. Zorgverleners kunnen met deze functie de medicatiegegevens van de patiënt vanuit het LSP in het EPD-systeem van de kliniek plaatsen. Voordeel voor de patiënt en zorgverlener is dat de medicatiegegevens beschikbaar zijn bij de betreffende kliniek.

De eerste uitrol van de LSP opvraag ging per enkele patiënt. Drimpy heeft een nieuwe versie van de opvraging gerealiseerd. Dit is gedaan in de vorm van een batch opvraag. Bij een batch opvraag worden meerdere medicatiegegevens van verschillende patiënten opgevraagd, in plaats van één enkele patiënt.

Piet Meurs van het Oogziekenhuis Eindhoven: “Het ophalen van patiënten in één keer gaat perfect. Wij raden Drimpy aan vanwege hun uitmuntende service én kwaliteit”

Drimpy zorgt op deze manier dat zorgverleners minder tijd kwijt zijn met het ophalen van medicatiegegevens. Vanaf heden is de functionaliteit beschikbaar voor alle klanten die de XIS-module bij Drimpy hebben afgesloten.