Home » Wachttijden
Officieel en Actueel Overzicht Ziekenhuis Wachttijden en Kliniek Wachttijden

Wachttijden Ziekenhuizen en Wachttijden Klinieken in Nederland

Het officiële en actuele overzicht van alle Nederlandse ziekenhuis wachttijden en kliniek wachttijden.

Ziekenhuizen en klinieken zijn wettelijk verplicht om per maand de actuele wachttijden op hun website te zetten. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) controleert dit en verzamelt deze gegevens. Als er geen gegevens zijn aangeleverd bij de NZa, dan staan ze ook niet op Drimpy. De beschikbare en meest actuele gegevens worden namelijk twee-wekelijks door ons automatisch opgehaald.

We willen je met dit overzicht een zo goed mogelijke indicatie geven hoe snel je terecht kunt in een ziekenhuis of kliniek, maar het is geen garantie. Er kunnen bepaalde factoren spelen zoals de drukte in de zorg instelling. Ze kunnen een maand achter lopen of de wachttijden zijn (nog) niet of onjuist aangeleverd bij de NZa. Er kunnen ook onvoorziene situaties spelen zoals corona en/of vanwege jouw persoonlijke omstandigheden. Bij spoed heb je niet te maken met de wachttijden, maar wordt gekeken waar je snel terechtkunt. Via verschillende filters kunnen de wachttijden van alle ziekenhuizen en klinieken in Nederland op Drimpy gevonden worden. Zo is te zien in welk ziekenhuis of kliniek je als zorgconsument of patiënt het snelst terecht kunt voor een polikliniekbezoek, behandeling en/of diagnostiek/onderzoek.

Zoek wachttijden ziekenhuizen en klinieken

Zoek op Instelling
Zoek op Specialisme

Voor het opzoeken van gegevens uit het verleden en meer dan 15 zoek resultaten is een gratis MyDrimpy PGO lidmaatschap nodig. Op de zorgaanbieder pagina’s worden wél alles per specialisme / verrichting bij de respectievelijke zorgaanbieder weergegeven. Bekijk ook het gemiddelde per behandeling voor heel NL, de wachttijden Top 10vergelijk ziekenhuizen in NL, of uitgebreid wachttijden zoeken.

Jouw medische gegevens, in één volledig overzicht​

Haal jouw gegevens op bij ziekenhuizen, klinieken, huisartsen, apotheken en GGZ-instellingen.

Gemiddelde Wachttijd in Nederland per Verrichting/Behandeling

De tabel hieronder geeft de gemiddelde wachttijd in Nederland per verrichting/behandeling weer. Voor deze berekening
hebben we alle beschikbare gegevens van deze maand en van alle ziekenhuizen en klinieken in Nederland gebruikt.