Home » Nieuws & Blog
persoonlijke gezondheidsomgeving

Alles over de Persoonlijke GezondheidsOmgeving of PGO

Medische gegevens van bijna iedereen zijn opgeslagen in de dossiers van de diverse zorgverleners (zoals bijvoorbeeld de huisarts, specialist, apotheker) en instellingen (ziekenhuis, kliniek, GGZ- en VVT- instelling) waarmee je te maken hebt (gehad). Ook via eigen apps en wearables kun je gegevens verzameld hebben. Al deze gegevens blijken in de praktijk moeilijk toegankelijk te …

Alles over de Persoonlijke GezondheidsOmgeving of PGO Lees verder »

Medisch dossier inzien

Hoe kan ik mijn medische dossier en gegevens inzien?

Zorgverleners, zoals huisartsen, tandartsen en specialisten, leggen de medische gegevens van hun patiënten vast in een medisch dossier. De rechten van patiënten en plichten van zorgverleners daarbij zijn wettelijk vastgelegd. Een medisch dossier is dus een vastlegging van medische gegevens door een zorgverlener. In plaats van een medisch dossier wordt ook wel gesproken van een …

Hoe kan ik mijn medische dossier en gegevens inzien? Lees verder »

Drimpy en Dedalus - Integrate Records and Improve Patient Safety

Drimpy en Dedalus slaan handen ineen met Partnerschap

Drimpy en Dedalus zijn een partnerschap gestart om de uitwisseling van medische gegevens tussen de huisarts en patiënt (zorgconsument) te verbeteren. Wanneer een succesvolle samenwerking dusdanig positief is, dan verdient het een strategische partnership. “Vanaf dag één een gedeelde visie, ambitie en energie. Samen met Drimpy gaan we verder bouwen aan de integratie tussen MicroHIS en hun PGO”, aldus Dedalus.

VIPP5 Doel en Modules

VIPP 5 met Drimpy, ook gekozen door steeds meer ziekenhuizen

Steeds meer ziekenhuizen werken samen met Drimpy aan VIPP 5. Zij kiezen ervoor om met ons bijvoorbeeld een ketentest op te starten en daarmee het VIPP5-traject in te gaan. Onze bewezen methodiek voor ondersteuning en begeleiding bij het behalen van de VIPP 5 doelstellingen, met 100% succes garantie, wordt positief ontvangen.

Vrouw Zwanger Buik - VIPP Babyconnect

Inzage in geboortezorggegevens voor zwangere met succes beproefd

Een belangrijke stap is gezet in de realisatie van de digitale gegevensuitwisseling tussen zorgverleners en zorgconsumenten in de geboortezorg. Drimpy heeft op 20-12-2021 aangetoond dat vanuit de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) gegevens opgehaald kunnen worden bij de zorgverlener. Dit gebeurde via een Proof of Concept in samenwerking met VIPP Babyconnect.

Drimpy Demo International Patient Summary (IPS)

Wereldprimeur: International Patient Summary (IPS) uitwisseling door Drimpy

Het is Drimpy tijdens de HL7 FHIR Connectathon gelukt om medische patiëntengegevens van de Nederlandse Basis Gegevens Zorg standaard (BgZ) te integreren in de International Patient Summary (IPS) en vervolgens vanuit Nederland digitaal te delen met zorg systemen in verschillende landen.

Basisgegevens zorg voor het eerst uitgewisseld door Drimpy

Drimpy heeft weer een primeur in handen. De Basisgegevens Zorg (BGZ) én documenten zijn succesvol uitgewisseld binnen de productieomgeving met echte patiënten. Hiermee is Drimpy de eerste leverancier van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) en Dienstverlener Zorgaanbieder (DVZA) die succesvol de twee gegevenssets uitwisselt.

VIPP 5 module 1 met Drimpy is 100% succes

Drimpy heeft tastbare ervaring met de verschillende bestaande VIPP-subsidie trajecten voor zorgaanbieders. Wij zijn daarin telkens voor elke zorgaanbieder die wij hebben ondersteund succesvol gebleken. Zo hebben wij recent ook 100% succes gerealiseerd voor meerdere zorgaanbieders, bij het behalen van de VIPP5 module 1 versnelde route. 4 van de 6 koploper klinieken in Nederland ondersteunde wij met de VIPP5 module 1 versnelde route.

Drimpy is nu ook DVZA met MedMij label

Drimpy had als eerste PGO van Nederland het MedMij Label uit handen van toenmalig minister Bruin ontvangen en heeft op 21-05-2021 ook als DVZA (Dienstverlener zorgaanbieder) het MedMij-label behaald. Daarmee heeft Drimpy opnieuw een belangrijke stap gezet op weg naar daadwerkelijke uitwisseling van gegevens tussen zorgaanbieder en een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de patiënt.

Drimpy PGO - ehealth

PGO platform ván de patiënt, vóór de patiënt

De juiste medische informatie, op de momenten wanneer het ertoe doet. Het lijkt wellicht een open deur, maar de praktijk laat nog vaak anders zien. Zo begon het uitgebreide gastartikel van en over Drimpy in magazine Clique Media Zorg. Deze werd begin mei 2021 meegeleverd bij Arts & Auto, het bekende magazine voor zorgverleners en professionals.