Drimpy Demo International Patient Summary (IPS)

Wereldprimeur: International Patient Summary (IPS) uitwisseling door Drimpy

Het is Drimpy tijdens de HL7 FHIR Connectathon gelukt om medische patiëntengegevens van de Nederlandse Basis Gegevens Zorg standaard (BgZ) te integreren in de International Patient Summary (IPS) en vervolgens vanuit Nederland digitaal te delen met zorg systemen in verschillende landen.

Basisgegevens zorg voor het eerst uitgewisseld door Drimpy

Drimpy heeft weer een primeur in handen. De Basisgegevens Zorg (BGZ) én documenten zijn succesvol uitgewisseld binnen de productieomgeving met echte patiënten. Hiermee is Drimpy de eerste leverancier van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) en Dienstverlener Zorgaanbieder (DVZA) die succesvol de twee gegevenssets uitwisselt.

VIPP5 module 1 met Drimpy is 100% succes

Drimpy heeft tastbare ervaring met de verschillende bestaande VIPP-subsidie trajecten voor zorgaanbieders. Wij zijn daarin telkens voor elke zorgaanbieder die wij hebben ondersteund succesvol gebleken. Zo hebben wij recent ook 100% succes gerealiseerd voor meerdere zorgaanbieders, bij het behalen van de VIPP5 module 1 versnelde route. 4 van de 6 koploper klinieken in Nederland ondersteunde wij met de VIPP5 module 1 versnelde route.

Drimpy is nu ook DVZA met MedMij label

Drimpy had als eerste PGO van Nederland het MedMij Label uit handen van toenmalig minister Bruin ontvangen en heeft op 21-05-2021 ook als DVZA (Dienstverlener zorgaanbieder) het MedMij-label behaald. Daarmee heeft Drimpy opnieuw een belangrijke stap gezet op weg naar daadwerkelijke uitwisseling van gegevens tussen zorgaanbieder en een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de patiënt.

PGO platform ván de patiënt, vóór de patiënt

De juiste medische informatie, op de momenten wanneer het ertoe doet. Het lijkt wellicht een open deur, maar de praktijk laat nog vaak anders zien. Zo begon het uitgebreide gastartikel van en over Drimpy in magazine Clique Media Zorg. Deze werd begin mei 2021 meegeleverd bij Arts & Auto, het bekende magazine voor zorgverleners en professionals.

Drimpy test nieuw concept met QR-code voor MedMij

Uit meerdere onderzoeken en ervaringen uit de praktijk blijkt dat de patiënt zijn of haar zorgverlener ziet als een belangrijke informatiebron over PGO-gebruik. Om zorgverleners hierbij te helpen én het de patiënt gemakkelijker te maken zijn of haar gegevens op te halen in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO), wordt bij COR revalidatie met Drimpy momenteel een nieuw concept voor MedMij in de praktijk getoetst.

Verwijsbrieven en verslagen huisarts opgehaald door Drimpy

PRIMEUR: Eerste patiënten kunnen nu ook verwijsbrieven en verslagen ophalen in hun Drimpy PGO.
Patiënten in de regio Nijmegen en Uden kunnen dankzij Drimpy sinds 15 maart als eerste in Nederland belangrijke documenten ophalen. Het gaat om verwijsbrieven, radiologie verslagen en brieven van medisch specialisten aan een huisarts.

GGZ gegevens als eerste door Drimpy PGO opgehaald

Vrijdag 19 februari heeft Drimpy als allereerste Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) medische gegevens van een GGZ-instelling weten op te halen. Hierbij heeft een patiënt ingelogd in de testomgeving van Drimpy PGO om zijn eigen gegevens van GGZ-Friesland te kunnen bekijken.

Medicatie

Pharmaceutisch weekblad publiceert artikel in samenwerking met Drimpy

Het Pharmaceutische weekblad heeft in samenwerking met Drimpy een artikel geschreven over de keuzecursus waarin is onderzocht wat de rol van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO), zoals Drimpy is in de apotheek. Onze Rob de Vries heeft hieraan een bijdrage mogen leveren.