Home » Nieuws & Blog » Webcamconsult binnen Drimpy PGO (MyDrimpy) beschikbaar
Webcamconsult beschikbaar binnen Drimpy PGO (MyDrimpy)

Webcamconsult binnen Drimpy PGO (MyDrimpy) beschikbaar

Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) specialist Drimpy heeft een koppeling gemaakt met het beeldscherm zorgplatform van Webcamconsult. Hiermee faciliteren beide organisaties zowel zorgconsumenten als zorgaanbieders. Doel van de samenwerking is beeldschermzorg voor zorgconsumenten via beeldbellen met Webcamconsult beschikbaar te maken binnen MyDrimpy.

Beeldschermzorgspecialist Webcamconsult is opgenomen in MyDrimpy, de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van Drimpy. Hiermee kunnen behandelaren en patiënten binnen de omgeving van de PGO gebruik maken van beeldschermzorg. 

Eenvoud staat voorop bij de koppeling met webcamconsult

Doel van de samenwerking is om zorg eenvoudiger en toegankelijker te maken. Zorgvragers (zorgconsumenten) kunnen via een ‘single sign on’ inloggen en hier uitslagen en onderzoeken zien, bepalen wie de informatie mag bekijken en afspraken maken voor een videoconsult (beeldbellen met klinieken) met een behandelaar.

Het PGO is gecertificeerd door MedMij (Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorggebruikers en zorgaanbieders).

Ruud van Eijk, Drimpy PGO: “Er zijn veel partijen binnen de zorg die fantastisch werk doen op een specifiek onderdeel. Webcamconsult is hier een uitstekend voorbeeld van. Door met deze partijen te verbinden en samenwerkingen aan te gaan kunnen we uiteindelijk de zorgverlener en zorgconsument veel beter bedienen.”

No-show voorkomen met beeldschermzorg via MyDrimpy

Zorgconsumenten en met name chronisch zieke mensen moeten nu vaak ter controle naar de specialist om zich te laten onderzoeken. Hierin vindt dan ook de grootste no-show binnen de zorg plaats.

Van Eijk: “Beeldschermzorg in combinatie met het actief houden van gegevens binnen een PGO kan ervoor zorgen dat zorgconsumenten direct een videoconsult kunnen krijgen op het moment dat er waardes gaan afwijken. Op deze manier komt de zorgprofessional (zorgverlener) veel dichter bij de zorg te staan. Het geeft de zorgconsument meer rust en zekerheid terwijl het de efficiëntie voor alle partijen ten goede komt.”

40.000 zorgconsumenten kunnen al beeldbellen inzetten

Het gebruik van Drimpy PGO (MyDrimpy) is kosteloos voor zorgconsumenten. Meer dan 75.000 personen hebben zich op dit moment ingeschreven bij het platform. Circa 40.000 daarvan hebben meteen nu al ook de mogelijkheid om beeldschermzorg in te zetten voor hun gezondheidszaken via webcamconsult. 

Bert van Gerwen, CEO Webcamconsult: “Digitalisering van zorg is de afgelopen jaren enorm snel gegaan. Dat merken wij aan alle kanten. Zowel nationaal als internationaal hebben wij een enorme groeispurt gemaakt met ons bedrijf. Beeldschermzorg is volwassen geworden en minstens net zo belangrijk, de waarde ervan wordt nu voor 100 procent erkend. Dat de toegang hiertoe eenvoudiger wordt door het binnen de persoonlijke gezondheidsomgeving op te nemen, is natuurlijk heel goed nieuws voor patiënten en behandelaren. Minder bewerkingen en meer tijd voor zorg.”

Bekijk ook het online nieuwsbericht op Emerce.nl getiteld: Drimpy implementeert Webcamconsult binnen Drimpy PGO.

Voor Persberichten

Over Drimpy

Drimpy is hét sociale gezondheidsplatform (Social Health) gericht op de patiënt die voor, tijdens en na behandeling betrouwbare informatie en advies zoekt en zijn/haar gezondheid wil managen, controleren en samen met alle betrokken zorgverleners en andere zorgpartijen wil genezen, verbeteren en behandelen. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Drimpy kan zorgaanbieders en zorgprofessionals onder andere helpen om medische en andere gezondheidsgegevens van en naar de patiënt (zorgconsument) te krijgen. Drimpy heeft het MedMij label en is NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd. www.drimpy.com

Over Webcamconsult

Webcamconsult biedt de perfecte integrale oplossing als alternatief voor de plaatsgebonden afspraak: een veilig en gebruiksvriendelijke platform voor een online videoconsult, beeldbellen tussen specialist en cliënt. Aangepast op ieder zorgproces en volledig geïntegreerd. Door onze toepassing kunnen zorgverleners heel eenvoudig een online videoconsult met patiënten voeren zonder dat deze fysiek op locatie hoeven te verschijnen. Webcamconsult is NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd. www.webcamconsult.com