Home » Nieuws & Blog » Coronamelder versterkt door Drimpy teamlid

Coronamelder versterkt door Drimpy teamlid

Op 20 oktober vertelde Hidde Schultze, onze Chief Healthy Algorithms, over de CoronaMelder tijdens de Young Creators weekly podcast. In deze wekelijkse podcast worden iedere week jonge ondernemers met een interessant verhaal ontvangen en nemen ze je mee in hun verhaal.

Young Creators is een netwerk van jonge talenten die ambities hebben voor ondernemen. De wekelijkse podcasts van Young Creators lanceerden op maart 2019. In de tussentijd zijn verschillende podcasts gemaakt met jonge, creatieve ondernemers. Doel van de podcasts is om jonge ondernemers mee te nemen in de verhalen van andere jonge ondernemers.

In de podcast van 20 oktober is een interview afgenomen met een van de Drimpy teamleden, namelijk Hidde Schultze. Hidde is onze Chief Healthy algorithms en mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Drimpy. Hij houdt zich o.a. bezig met het inbouwen van de MedMij standaarden in de PGO en het bouwen van allerlei zaken die betrekking hebben op het programmeren van Drimpy. Denk hierbij aan het realiseren van de verschillende apps die gekoppeld worden aan Drimpy, maar ook aan de doorontwikkeling van het platform. Daarnaast heeft Hidde onze Landelijke Schakelpunt koppeling weten in te bouwen voor zorgaanbieders die gebruik maken van Drimpy. Hierdoor kunnen nu ook patiënten van verschillende klinieken hun eigen gegevens van de kliniek, maar ook van het LSP inzien.

Drimpy is trots op Hidde voor zijn medewerking aan de CoronaMelder. In de podcast van Young Creators gaat het vooral over deze applicatie. De CoronaMelder is een applicatie die waarschuwt wanneer men in de buurt is geweest van iemand met Corona. Hierdoor kan worden voorkomen dat andere mensen in de omgeving van de persoon die de melding krijgt besmet worden. De applicatie stuurt hierbij een melding wanneer men minstens 15 minuten dicht bij iemand is geweest die Corona blijkt te hebben. Hidde heeft afgelopen maanden, naast lead developer bij Drimpy, ook als back-end engineer gewerkt bij deze CoronaMelder. Hij is hierin verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het portaal waarin GGD medewerkers de anonieme GGD-sleutel van de CoronaMelder app als positief kunnen markeren bij positief testresultaat.

In de podcast vertelt Hidde wat zijn werkzaamheden binnen de applicatie zijn en waarom hij zich graag inzet voor projecten met betrekking tot de gezondheidszorg. Daarnaast deelt Hidde zijn ervaring in hoe het is om met de top van de Nederlandse techwereld samen te werken in dit belangrijke project. Tot slot deelt Hidde meer over de CoronaMelder en waarom het zo interessant is om hieraan mee te mogen werken en hoe deze applicatie kan helpen in deze tijd.

De podcast over de CoronaMelder is te beluisteren via Spotify. Hiervoor is een Spotify account nodig. Volg deze link om de podcast van Young Creators met Hidde Schultze te beluisteren.