Drimpy was op 16 april 2019 aanwezig bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor een wel heel bijzonder moment. Dit bijzondere moment is de uitreiking van het allereerste MedMij label.

Namens Drimpy zijn Arnold Breukhoven en Ruud van Eijk aanwezig om het label in ontvangst te nemen. Tijdens deze bijeenkomst heeft Ronald Gorter een toelichting gegeven op het MedMij label en wat dit voor een Persoonlijke Gezondheidsomgeving betekent. Naast de heldere toelichting was het tijd voor ‘het moment’, de uitreiking van het MedMij label. Drimpy heeft als eerste het MedMij label mogen ontvangen van minister Bruins. Na dit fantastische moment is het tijd voor een fotomoment met het MedMij label en natuurlijk taart.

Officiële MedMij LabelDrimpy is in 2012 begonnen als Persoonlijke Gezondheidsomgeving van het eerste uur. Sinds deze tijd is er een hoop veranderd in het PGO landschap en heeft Drimpy zijn PGO constant verbeterd voor de zorgconsument, met dit allereerste MedMij label als geweldige mijlpaal. Drimpy is begonnen als PGD, persoonlijk gezondheidsdossier om een dossier te ontwikkelen die voor de patiënt is en waar de patiënt zijn gegevens kan ophalen. Drimpy was daarbij de eerste deelnemer van het PGD-kader 2020, de voorloper van MedMij om een dossier te ontwikkelen voor de patiënt.

MedMij is opgezet door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nationale Patiënten Federatie Nederland om een afsprakenstelsel te ontwikkelen. In het MedMij-afsprakenstelsel wordt vastgelegd hoe data uniform en veilig wordt uitgewisseld tussen de zorggebruiker en zorgverlener. Doordat iedere partij deze uniforme en veilige manier van MedMij naleeft kunnen de verschillende leveranciers van zorgsystemen gemakkelijker gegevens veilig met elkaar uitwisselen.

©2021 Drimpy

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account