Home » Nieuws & Blog » MedMij huisartsgegevens opgehaald door Drimpy

MedMij huisartsgegevens opgehaald door Drimpy

Op 22 september heeft Drimpy tijdens een gecontroleerde livegang (GLG) voor de allereerste keer succesvol MedMij huisartsgegevens opgehaald. Momenteel is MedMij, samen met Drimpy en alle andere partijen binnen het afsprakenstelsel bezig met een succesvolle uitrol. Tijdens deze live-gang is het gelukt om MedMij gegevens van de huisarts te tonen in Drimpy.

Aan deze en andere gecontroleerde live-gangen gaan een aantal stappen vooraf. Dit begint met een Proof of Concept (PoC) in samenwerking met MedMij, VZVZ, Drimpy en een leverancier van een zorgaanbieder. Dit is vooral een technische fase waarin het afsprakenstelsel beproefd wordt. Naast het ophalen van de huisartsgegevens is dit één van de verschillende PoC’s waar Drimpy aan meewerkt; eerder rondde Drimpy de patiënt authenticatie af. Wanneer alle technische testen zijn uitgevoerd zijn de technische partners klaar om MedMij gegevens van de huisarts te laten zien binnen de PGO.

In deze GLG met PGO (Drimpy), MedMij, TransHis (huisartsensysteem), LSP+ (DVZA) en enkele huisartsenpraktijken (waaronder universitair gezondheidscentrum en huisartsenpraktijk UCG Heyendael) konden patiënten de opvraag van de MedMij gegevens zelf uitvoeren. Om de GLG te beproeven in de praktijk heeft de huisartsenpraktijk UCG Heyendael in Nijmegen uitnodigingen verstuurd naar de patiënten voor een avondbijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst kwamen patiënten langs op de huisartsenpraktijk om Drimpy te beproeven in de praktijk. Hier hebben patiënten meegewerkt om te kijken hoe hun medische gegevens, zoals opgeslagen in het systeem van de huisarts, in hun eigen Drimpy PGO werden getoond.