Home » Nieuws & Blog » PoC “attribuut-gebaseerde authenticatie” afgerond door Drimpy
PoC

PoC “attribuut-gebaseerde authenticatie” afgerond door Drimpy

Op 16 juli 2020 is de Proof of Concept (PoC) van attribuut-gebaseerde authenticatie afgerond en gepubliceerd. In de verschillende PoC’s maken we gebruik van verscheidene authenticatormiddelen, tijdens deze PoC maken we gebruik van IRMA. Dit is de afronding van de geslaagde authenticatie van 23 juni 2020. Hierbij is een eindrapportage geleverd door PROVES. Dit is een onderdeel van de PROVES trajecten waar Drimpy aan meewerkt.

Tijdens de PoC zijn er uitvoerig testen geweest op de authenticatie met attributen. Attributen zijn eigenschappen van een persoon zijn identiteit, bijvoorbeeld naam, geboortedatum en het geslacht. Met de oplossing van de PoC is het mogelijk dat een zorgconsument met één authenticatiemiddel kan inloggen bij verschillende zorgaanbieders. Doordat de zorgconsument zich kan authenticeren en opnieuw kan herauthenticeren hoeft het proces niet twee keer doorlopen te worden. Dit wordt goed weergegeven in het de onderstaande video van VZVZ indien een zorgconsument opnieuw zijn gegevens op wil halen bij de zorgaanbieder.

In de onderstaande video van VZVZ is te zien hoe Drimpy de PoC patiëntauthenticatie heeft geregeld en hoe de verschillende attributen in het PGO te zien zijn. De video laat de stappen zien die een zorgverlener in zijn eigen omgeving plaatsvinden. Daarnaast laat deze zien hoe een zorgconsument zijn attributen kan ophalen door middel van de patientauthenticatie. Wanneer de authenticatie is voltooid ziet de zorgconsument zijn attributen van de betreffende zorgverlener.

[drimpy_youtube url=”https://youtu.be/t48mo7XJFNk?t=69″]