Home » Nieuws & Blog » PGO geeft mogelijkheid tot regelen gezondheid
self care is not selfish

PGO geeft mogelijkheid tot regelen gezondheid

Met gepaste trots publiceert Clique magazine een artikel van Drimpy over de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Dit magazine is als bijlage toegevoegd aan de Elsevier van 11 juli en zal voor alle abonnees beschikbaar zijn. In dit Clique magazine kunt u lezen hoe een PGO een aanvulling is voor het huidige zorgstelsel.

Het interview door Clique magazine is afgenomen met Arnold Breukhoven. Hij heeft uitleg gegeven over hoe patiënten hun hele gezondheidsdossier kunnen inzien in hun eigen PGO. Het artikel maakt kenbaar dat patiënten overal verschillende data heeft van verschillende zorgaanbieders. Deze gegevens zijn voor de patiënt niet op één plek te bereiken, omdat voor iedere zorgaanbieder opnieuw ingelogd dient te worden. Uiteindelijk wil de patiënt alles in een overzicht kunnen zien. Hierdoor is de patiënt de baas over zijn eigen medische dossier en kan hij zelf zijn medische gegevens beheren.

Drimpy als digitaal platform is pas zinvol wanneer alle elektronische dossiers (EPD) van zorgaanbieders aansluiten op de PGO. Het MedMij certificaat van Drimpy geeft aan dat uitwisseling van gegevens tussen zorgaanbieders en patiënten veilig en volgens standaarden verloopt. Helaas is het nu nog niet mogelijk om alle dossiers van de zorgaanbieders op te halen. Doordat dit nog niet mogelijk is bouwt Drimpy zelf applicaties die toegang geven tot deze EPD’s. Drimpy helpt hierbij om het proces van uitwisseling voor de patiënt te versnellen, zodat uitwisseling realiteit kan worden voor de patiënt.

In de toekomst moet een patiënt, die dat wil en kan zijn gezondheid kunnen beheren net zoals dat het mogelijk is om online de financiën te regelen. Hierbij zal het mogelijk zijn om automatische gegevens toe te voegen aan de PGO, zoals data van stappentellers, bloeddrukmeters en andere relevante apps. Hierdoor is het mogelijk dat de patient zijn gegevens kan vergelijken of om een algoritme hierop los te laten. Patiënten kunnen hierdoor actief en makkelijk iets doen met hun dat om zo de gezondheid te verbeteren.

Lees hier het volledige artikel Clique Magazine Drimpy.