Home » Nieuws & Blog » Drimpy test nieuw concept met QR-code voor MedMij

Drimpy test nieuw concept met QR-code voor MedMij

Drimpy test bij CIR revalidatie een nieuw concept in de praktijk voor MedMij. Uit meerdere onderzoeken en ervaringen uit de praktijk blijkt dat de patiënt zijn of haar zorgverlener ziet als een belangrijke informatiebron over PGO-gebruik. Om zorgverleners hierbij te helpen én het de patiënt gemakkelijker te maken zijn of haar gegevens op te halen in een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO), wordt momenteel samen met Drimpy een nieuw concept met QR-code voor MedMij in de praktijk getoetst.

Makkelijker gegevens ophalen in PGO via QR-code

Het concept werkt als volgt: Meteen na afloop van het consult of de behandeling geeft de zorgverlener een kaartje aan de patiënt met daarop een QR-code (wat is een QR-code?). Deze QR-code is uniek voor deze zorgaanbieder. Door het scannen van die code gaat de patiënt naar een algemene webpagina van MedMij.

Op deze pagina kan de patiënt zijn of haar PGO selecteren en daarmee direct bij de juiste zorgaanbieder de gegevens ophalen. Of – wanneer de patiënt nog geen PGO heeft – vindt hij op dezelfde pagina achtergrondinformatie over PGO’s en kan hij een persoonlijke gezondheidsomgeving met MedMij-label uit een lijst kiezen. Na het aanmaken van een account kan ook dan de patiënt direct de gegevens bij deze zorgaanbieder ophalen.

Deelnemers van deze praktijk toets

De pilot duurt de hele maand mei en wordt uitgevoerd bij alle zes vestigingen van CIR revalidatie. De deelnemende PGO’s zijn Drimpy, Zodos, Quli. Asterisque treedt op als DVZA (dienstverlener zorgaanbieder). De MedMij gegevensdiensten die uitgewisseld worden zijn de BasisGegevensset Zorg (BgZ) en Documenten (PDF/A).