Home » Nieuws & Blog » GGZ-gegevens als eerste opgehaald in Drimpy PGO door patiënt

GGZ-gegevens als eerste opgehaald in Drimpy PGO door patiënt

PRIMEUR: Op 15 April 2021 heeft Drimpy in samenwerking met GGZ Friesland, als allereerste Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) in Nederland, MedMij GGZ-gegevens in een productieomgeving opgehaald. Deze echte en bestaande medische gegevens werden live in de praktijk door een patiënt opgehaald naar haar profiel in Drimpy PGO.

In een eerder nieuwsbericht over het ophalen van GGZ-gegevens heeft Drimpy met de testomgeving als eerste PGO in Nederland laten zien dat gegevens van GGZ Friesland succesvol getoond kunnen worden. In samenwerking met ICT-leverancier Code24 heeft Drimpy laten zien dat het mogelijk is om gegevens te tonen uit het systeem van de zorgverlener.

Nog geen enkel ander PGO in Nederland heeft deze GGZ-gegevens in de productieomgeving op kunnen halen. Hierdoor heeft Drimpy ook de primeur in Nederland dat gegevens van een patiënt in een realistische context worden weergegeven over hoe een PGO, zoals Drimpy, werkt voor toekomstige gebruikers.

Op 15 April 2021 heeft Lisa ingelogd in haar Drimpy PGO. Hierbij heeft zij haar gegevens van GGZ Friesland opgehaald en getoond. De gegevens die in het systeem van Code24 staan komen overeen met hetgeen wat in Drimpy wordt weergegeven.

Komende tijd zal het voor meer patiënten mogelijk zijn om gegevens op te kunnen halen van verschillende zorgaanbieders. Hierdoor kan de patiënt ten alle tijden een volledig PGO meenemen naar zijn zorgverlener.

Onderstaand vind je het filmpje dat gedeeld is door VIPP GGZ. Hierin zie je hoe Lisa door Drimpy heen gaat om haar gegevens van GGZ Friesland in te kunnen zien.