Home » Ziekenhuizen » De Tjongerschans

De Tjongerschans

Geworteld in plaats en streek
Wij zijn een regionaal ziekenhuis dat geworteld is in zijn plaats en streek. Dat betekent dat wij Friese waarden hoog houden. We zijn betrouwbaar, no nonsense, sportief en houden van rust en ruimte. Het betekent ook dat we willen weten waar onze patiënten behoefte aan hebben. Preventie en ouderenzorg zijn belangrijk. De topprestaties op sportgebied waar Heerenveen om bekend staat, inspireren ons om sportgeneeskunde tot speerpunt te maken.

Gecommitteerd aan goede zorg
Hoogwaardige en efficiënte zorg bieden aan de mensen in onze regio en soms daarbuiten: dat is onze core business. Daarbij zijn we helder over onze prestaties en keuzes. We kiezen er soms voor om iets aan anderen over te laten. Als het nodig is, zorgen we ervoor dat onze patiënten elders goed worden geholpen.

Gastvrij en servicegericht
Veilige en effectieve zorg is niet het enige. Een ziekenhuis is ook een plaats waar mensen een tijd verblijven – een paar intensieve uren of dagen, soms ook wekenlang. Dat verblijf krijgt bij ons de aandacht die het verdient. Gastvrijheid en service gelden als belangrijke waarden. Dat betekent: ruimte voor privacy en individuele wensen.

Goed in samenwerking
Ziekenhuiszorg staat niet op zichzelf. Voor en na behandeling in de Tjongerschans hebben patiënten te maken met huisartsen, thuiszorgorganisaties, andere instellingen. Daarom werken we nauw samen met professionals buiten onze muren en met ketenpartners, andere zorgaanbieders, verzekeraars en bedrijven.

Gezond als onderneming
Om goede zorg te kunnen bieden moet een ziekenhuis zelf ook gezond zijn. Aan de basis van al ons handelen ligt daarom een verantwoorde bedrijfsvoering. Dat doel bereiken we niet door een boekhoudkundige benadering, maar door ons duidelijk te profileren. We laten zien dat er goede redenen zijn om te kiezen voor de Tjongerschans – als patiënt, als werknemer en ook als zorgverzekeraar.

Kortom
De Tjongerschans wil zijn patiënten op gastvrije wijze moderne, effectieve en efficiënte tweedelijns basiszorg aanbieden, passend bij zijn functie en excellerend op een aantal speerpunten. Wij doen dit zoveel mogelijk in samenwerking met onze partners in de regio.

Haal je Medische Gegevens op bij dit Ziekenhuis

Haal jouw gegevens op bij ziekenhuizen, klinieken, huisartsen, apotheken en GGZ-instellingen.
Via Drimpy zijn jouw medische gegevens in één volledig overzicht​ altijd bij de hand.

Meer informatie over De Tjongerschans

Hieronder is meer informatie, zoals kenmerken, contactgegevens, kwaliteitsindicatoren en wachttijden van De Tjongerschans te vinden. Deze informatie is door Drimpy met grote zorgvuldigheid verzameld. De wachttijden worden door dit ziekenhuis zelf bijgehouden. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) controleert en verzamelt de wachttijden. Wij halen vervolgens deze gegevens 2-wekelijks automatisch op. Bekijk ze hier of via “Zoek Ziekenhuis Wachttijden en Zoek Kliniek Wachttijden“.


Naam: De Tjongerschans
Organisatie: Zorgpartners Friesland
Soort Ziekenhuis: Algemeen
Type Locatie: Hoofd Locatie Ziekenhuis

Aantal Bedden: 238
Aantal Medewerkers: 1320
Medisch Specialisten: 117

44 Vakgroepen & Specialismes
AnesthesiologieApotheekCardiologieChirurgieTrombosedienstDermatologieDiabetespoliDiëtetiekErgotherapieFysiotherapieGeestelijke GezondheidszorgGeriatrieGynaecologieHartfunctieInterne GeneeskundeIntensive CareKaakchirurgieKindergeneeskundeKeel-, neus-, en oorziekten (KNO)LaboratoriumLogopedieLonggeneeskundeMammapoliMaag-, Darm- en LeverziektenMedische PsychologieKaakchirurgieNeurochirurgieNeurologieNucleaire GeneeskundeOncologieOogheelkundeOrthopedieOrthoptieOsteoporosepoliPathologiePijncentrumRadiologieReumatologieRevalidatiegeneeskundeSpoedeisende hulp (SEH)SportgeneeskundeStomapoliUrologieVerloskunde

Aantal verrichtingen met wachttijden: 0 verrichtingen
Gemiddelde wachttijd bij dit ziekenhuis: dagen
Meest recente peildatum wachttijden: 27-05-2024

De kortste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

De langste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

Bezoekadres Ziekenhuis
Thialfweg 44
8441PW Heerenveen
Nederland

Postadres Ziekenhuis
Postbus 10500, 8440 MA Heerenveen , Nederland

Telefoon: 0513-685685
Email:
Telefoon Cliëntenraad: 0513-685052
Email Cliëntenraad: clientenraad@tjongerschans.nl
Website: http://www.tjongerschans.nl


Samenwerkende Partners
Medisch Centrum Leeuwarden
Noorderbreedte
Meriant

Patiënttevredenheid NVZ
Cijfer: 8.4 (2015)
Cijfer: 8.4 (2016)

Prijzen & Awards
87e 'Beste ziekenhuis van Nederland' - Wegwijs
79e 'Beste ziekenhuis van Nederland' - Elsevier
86e 'Beste ziekenhuis van Nederland' - AD
49e 'Beste ziekenhuis van Nederland' - ZorgkaartNederland & Independer

Kwaliteitskeurmerken
Darmstoma Zorgwijzer
Patiëntenwijzer bloed- en lymfklierkanker
Roze lintje borstkanker
Seniorvriendelijk ziekenhuis
Smiley voor dagbehandeling - brons
Smiley voor kinderafdeling - brons
Smiley voor kraamafdeling - brons
Spataderkeurmerk
Urinestoma Zorgwijzer
Vaatkeurmerk
Zorg voor borstvoeding
CCKL-accreditatie laboratorium
HKZ-certificaat medisch specialistische revalidatiezorg
NIAZ Qmentum

Wij doen ons uiterste best om de correcte en meest recente informatie hier weer te geven. Maar wij kunnen hierop geen garantie geven. Periodiek controleren wij de gegevens van alle ziekenhuizen in Nederland op juistheid.

Deze ziekenhuis pagina is nog niet geclaimd. Zie je hier iets dat niet klopt en ben je werkzaam bij De Tjongerschans? Of ben je op een andere manier sterk verbonden aan dit ziekenhuis? Neem dan contact met ons op en claim deze pagina om de hier getoonde gegevens aan te passen en/of aan te vullen met extra informatie.