Home » Ziekenhuizen » Maasstad Ziekenhuis

Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis – met 600 bedden – in Rotterdam-Zuid. Jaarlijks bezoeken meer dan 450.000 patiënten de poliklinieken. Het ziekenhuis wil de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. En doet dit vakkundig en zorgzaam. Werkend vanuit de waarden: betrouwbaar, deskundig, verbindend, ambitieus en gastgericht.

Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medische zorg, met vrijwel elk basisspecialisme en een aantal topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg. Het ziekenhuis heeft daarom een belangrijke acute zorg functie in de regio. Dit betekent dat het ziekenhuis met moderne apparaten werkt en patiënten behandelt met complexe aandoeningen. Voor deze zorg komen ook patiënten buiten de regio naar het Maasstad Ziekenhuis.

Zo is er onder andere een van de drie brandwondencentra in Nederland gevestigd, een dialysecentrum, een oncologisch centrum, een robot expertisecentrum (operaties met behulp van da Vinci robot), een vaatcentrum, een centrum bariatrie (voor patiënten met ernstig overgewicht), een revalidatiecentrum, een reumatologisch centrum en een hartcentrum. Verder beschikt het ziekenhuis over een Level III Intensive Care en is het een van de weinige algemene ziekenhuizen die patiënten perinatologische zorg (medische zorg voor moeder en kind in de periode voor en direct na de geboorte) en IVF-behandelingen (Vruchtbaarheidskliniek) kan bieden.

Topklinisch opleidingsziekenhuis
Door het optimaliseren van de patiëntenzorg met kwaliteit en veiligheid en opleiden als de belangrijkste pijlers, heeft het Maasstad Ziekenhuis de ambitie om uit te groeien tot een toonaangevend ziekenhuis. Het Maasstad Ziekenhuis is lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) en vindt het belangrijk om zich als opleidingsziekenhuis te onderscheiden in de regio.

Internationaal erkende kwaliteit & veiligheid

In juni 2015 heeft het Maasstad Ziekenhuis als eerste algemeen ziekenhuis in Nederland het internationale kwaliteitskeurmerk JCI behaald. JCI benadert het onderwerp kwaliteit en veiligheid écht vanuit de patiënt. Dit betekent dat wij als dokters en verpleegkundigen – bij elke stap in de zorgverlening – controleren of de zorgkwaliteit en patiëntveiligheid op orde is. Ons ziekenhuis heeft een topprestatie geleverd door in één keer dit prestigieuze keurmerk te behalen. Wereldwijd lukt dit minder dan 5% van de ziekenhuizen.

Wat betekent dit keurmerk voor u?

De kwaliteit en veiligheid van onze zorg is van een optimaal niveau.
Al onze medewerkers willen u de beste zorg en aandacht geven.
Onze zorg is aantoonbaar op orde.
Meer kwaliteitskeurmerken en certificaten

Samenwerking in de regio

Samen met het Ikazia ziekenhuis en Het Van-Weel Bethesda ziekenhuis vormt het Maasstad Ziekenhuis de Coöperatie Zorg op Zuid. Het Van-Weel Bethesda ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis zijn samen eigenaar van het Spijkenisse Medisch Centrum. Het Maasstad Ziekenhuis gaat voorop om de samenwerking in de regio met alle zorgpartners te stimuleren om samen de beste zorg te leveren aan zijn patiënten.

Lid Santeon groep

Als zevende ziekenhuis is het Maasstad Ziekenhuis per 1 oktober 2016 toegetreden tot de Santeon groep. De eerste periode als kandidaat-lid om de overgang naar de groep geleidelijk te laten verlopen. Sinds 2 juni 2017 mag het ziekenhuis zich volwaardig lid noemen.

De zeven, alle topklinische, ziekenhuizen liggen verspreid over heel Nederland en hebben als doel intensief samen te werken om de patiëntenzorg te verbeteren en voorop te lopen bij nieuwe ontwikkelingen. Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur: “We zijn trots dat het Maasstad Ziekenhuis lid is geworden. Ons ziekenhuis past uitstekend binnen de Santeon groep als het gaat om ambitie, zorgaanbod en omvang.”

Zorgboulevard

Het Maasstad Ziekenhuis en de Medimall vormen samen de Zorgboulevard. Tal van zorgverwante en al dan niet commerciële voorzieningen, een parkeergarage en een kantorenruimte maken het complex tot een uniek gebied. Dit gebied heet Zorgboulevard Rotterdam en beslaat een bruto vloeroppervlak van 132.000 vierkante meter. Daarvan zijn er 84.000 bestemd voor het Maasstad Ziekenhuis. Door de Zorgboulevard Rotterdam wordt het ziekenhuis omgeven door tal van extra voorzieningen voor de patiënt die direct of indirect verband hebben met de activiteiten van het ziekenhuis: een zorghotel, psychiatrisch centrum, revalidatiecentra, huisartsenpost en een kraamzorghotel.

Haal je Medische Gegevens op bij dit Ziekenhuis

Haal jouw gegevens op bij ziekenhuizen, klinieken, huisartsen, apotheken en GGZ-instellingen.
Via Drimpy zijn jouw medische gegevens in één volledig overzicht​ altijd bij de hand.

Meer informatie over Maasstad Ziekenhuis

Hieronder is meer informatie, zoals kenmerken, contactgegevens, kwaliteitsindicatoren en wachttijden van Maasstad Ziekenhuis te vinden. Deze informatie is door Drimpy met grote zorgvuldigheid verzameld. De wachttijden worden door dit ziekenhuis zelf bijgehouden. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) controleert en verzamelt de wachttijden. Wij halen vervolgens deze gegevens 2-wekelijks automatisch op. Bekijk ze hier of via “Zoek Ziekenhuis Wachttijden en Zoek Kliniek Wachttijden“.


Naam: Maasstad Ziekenhuis
Organisatie: Santeon Ziekenhuisgroep
Soort Ziekenhuis: Topklinisch
Type Locatie: Hoofd Locatie Ziekenhuis

Aantal Bedden: 561
Aantal Medewerkers: 3003
Medisch Specialisten: 211
Overige Zorgverleners: 1175
Overige Medewerkers: 1617

54 Vakgroepen & Specialismes
Acute OpnameAnesthesiologieAllergologieApotheekObesitascentrumBekkenbodemcentrumBloedafnameWondpoliCardiologieChirurgieGynaecologieDermatologieDiabetespoliDialyse-afdelingDiëtetiekEndocrinologieEndoscopieErgotherapieFysiotherapieGeestelijke GezondheidszorgGipskamerHandencentrumAnesthesiologieInfectieziektenIntensive CareInterne GeneeskundeKaakchirurgieKindergeneeskundeKeel-, neus-, en oorziekten (KNO)LaboratoriumLogopedieLonggeneeskundeMaag-, Darm- en LeverziektenMammapoliMedisch Maatschappelijk werkMedische PsychologieNeonatologieNeurologieNefrologieNeurochirurgieOncologieOogheelkundeOrthopediePathologiePlastische ChirurgieRadiologieNucleaire GeneeskundeRevalidatiegeneeskundeReumatologieSlaapcentrumSpoedeisende hulp (SEH)TraumatologieVaatchirurgieVerloskunde

Aantal verrichtingen met wachttijden: 0 verrichtingen
Gemiddelde wachttijd bij dit ziekenhuis: dagen
Meest recente peildatum wachttijden: 15-06-2024

De kortste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

De langste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

Bezoekadres Ziekenhuis
Maasstadweg 21
3079DZ Rotterdam
Nederland

Postadres Ziekenhuis
Postbus 9100, 3007 AC Rotterdam , Nederland

Telefoon: 010-2911911
Email: info@maasstadziekenhuis.nl
Email Cliëntenraad: patientenraad@ maasstadziekenhuis.nl
Email Klachtenraad: klachtenfunctionaris@maasstadziekenhuis.nl
Website: https://www.maasstadziekenhuis.nl/


Samenwerkende Partners
Santeon ziekenhuizen
STZ
Spijkenisse Medisch Centrum
Stichting Rijnmond Ziekenhuizen
Catharina Ziekenhuis
Martini Ziekenhuis
OLVG
Canisius Wilhelmina Ziekenhuis
St. Antonius
Borstcentrum ZuidHollandZuid

Patiënttevredenheid NVZ
Cijfer: 8.2 (2015)
Cijfer: 8.1 (2016)

Prijzen & Awards
2e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - Wegwijs
10e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - Elsevier
9e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - AD
16e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - ZorgkaartNederland Independer

Kwaliteitskeurmerken
Darmstoma Zorgwijzer
Patiëntenwijzer prostaatkanker
Pluim voor vruchtbaarheidszorg
Roze lintje borstkanker
Smiley voor dagbehandeling - brons
Smiley voor kinderafdeling - brons
Spataderkeurmerk
Urinestoma Zorgwijzer
Vaatkeurmerk
Zorg voor borstvoeding
CCKL-accreditatie laboratorium
GMP-Z voor ziekenhuisapotheek
HKZ-certificaat Dialysecentra
HKZ-certificaat Patiënveiligheid en Endoscopieafdelingen
JCI-accreditatie ziekenhuis

Wij doen ons uiterste best om de correcte en meest recente informatie hier weer te geven. Maar wij kunnen hierop geen garantie geven. Periodiek controleren wij de gegevens van alle ziekenhuizen in Nederland op juistheid.

Deze ziekenhuis pagina is nog niet geclaimd. Zie je hier iets dat niet klopt en ben je werkzaam bij Maasstad Ziekenhuis? Of ben je op een andere manier sterk verbonden aan dit ziekenhuis? Neem dan contact met ons op en claim deze pagina om de hier getoonde gegevens aan te passen en/of aan te vullen met extra informatie.