Home » Ziekenhuizen » Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Algemene informatie
Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk is een modern algemeen ziekenhuis met 24 specialismen, 214 bedden en bijna 1100 medewerkers. Het SKB heeft buitenpoliklinieken in Groenlo en Lichtenvoorde en Eibergen. Het huidige SKB is het ziekenhuis voor het Oostelijk deel van de Achterhoek. In het verzorgingsgebied van het SKB wonen om en nabij de 150.000 mensen. Het SKB is een belangrijke werkgever in de regio. Bijna 1.100 medewerkers zijn in het ziekenhuis werkzaam: in de directe zorg en in ondersteunende diensten. Het motto luidt: ‘SKB, thuis in de Achterhoek’

Missie
Het SKB  biedt voor de inwoners van de Oost-Achterhoek een basispakket medisch-specialistische zorg. Dit pakket is een volwaardig zorgaanbod zo dichtbij mogelijk voor de patiënt. Goede samenwerking met huisartsen is daarom een eerste prioriteit. Wanneer kwaliteitseisen hier om vragen wordt met andere ziekenhuizen samengewerkt. Medewerkers van het SKB zijn goed opgeleid, professioneel, ondernemend en leveren kwalitatief goede zorg in een veilige, persoonlijke, kleinschalige en gastvrije omgeving.

Kenmerkend voor het SKB is de menselijke maat. Specifiek voor de oudere mens zijn er seniorvriendelijke zorg en voorzieningen. Op bovenregionale speerpunten blinkt het SKB uit en deze versterken de basis medisch-specialistische zorg. Het SKB neemt naast de verantwoordelijkheid voor de patiënt ook maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de regio door bij te dragen aan het (zorg)voorzieningenniveau en het bieden van werkgelegenheid, opleidingsplaatsen / stages en goed werkgeverschap.

(Zorg)visie
Kenmerkend voor de zorg- en dienstverlening van het SKB is de persoonlijke benadering. Patiënten weten wie hun hoofdbehandelaar is en kennen deze behandelaar persoonlijk. De zorgvraag van de patiënt is het uitgangspunt voor de zorgprofessionals. Op basis van de beroepsstandaarden wordt in afstemming met de patiënt, en waar nodig met diens familie of relaties, de zorg ingericht. De patiënt heeft hierbij steeds meer de eigen regie. Ook buiten het ziekenhuis wordt continuïteit van zorg gegarandeerd door intensieve samenwerking met de verschillende zorgpartners in de regio. Het SKB is zich ervan bewust dat niet alle zorg zelf geleverd kan worden. Het SKB draagt er zorg voor, dat bekend is wie de regie over de zorgverlening overneemt op het moment dat een patiënt het ziekenhuis verlaat. Daarnaast voelt het SKB zich ook verantwoordelijk voor mensen die zichzelf graag een gezondere levensstijl aan willen meten. Het SKB wil een partner zijn voor gezond leven en werkt hiertoe samen met de gemeenten. Het SKB blinkt uit in gastvrijheid en dienstverlening. Binnen een professionele context kan de sfeer als gemoedelijk worden getypeerd. Goede zorg is veilig, doeltreffend, doelmatig en patiëntgericht. Het SKB zet zich dagelijks in de zorgverlening zo veilig mogelijk in te richten volgens de laatste medische inzichten.

Kernwaarden
De kernwaarden van SKB zijn:

  • Goed
  • Veilig
  • Gastvrij

Een belangrijke waarde in het SKB  is dienstbaar. Dienstbaar staat voor: “denken vanuit de patiënt. We begrijpen waar de wensen en belangen van patiënten liggen en handelen daarnaar. We nemen niet de manier waarop we het altijd al hebben gedaan als uitgangspunt, maar die waar de patiënt zich goed bij voelt. We verlenen dus uitstekende zorg in een patiëntvriendelijke omgeving.”

Gastvrijheid en gastvrije zorg zijn onderdeel van deze kernwaarde en zijn verweven in ons denken en doen.

Haal je Medische Gegevens op bij dit Ziekenhuis

Haal jouw gegevens op bij ziekenhuizen, klinieken, huisartsen, apotheken en GGZ-instellingen.
Via Drimpy zijn jouw medische gegevens in één volledig overzicht​ altijd bij de hand.

Meer informatie over Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Hieronder is meer informatie, zoals kenmerken, contactgegevens, kwaliteitsindicatoren en wachttijden van Streekziekenhuis Koningin Beatrix te vinden. Deze informatie is door Drimpy met grote zorgvuldigheid verzameld. De wachttijden worden door dit ziekenhuis zelf bijgehouden. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) controleert en verzamelt de wachttijden. Wij halen vervolgens deze gegevens 2-wekelijks automatisch op. Bekijk ze hier of via “Zoek Ziekenhuis Wachttijden en Zoek Kliniek Wachttijden“.


Naam: Streekziekenhuis Koningin Beatrix
Organisatie: Santiz
Soort Ziekenhuis: Algemeen
Type Locatie: Hoofd Locatie Ziekenhuis

Aantal Bedden: 214
Aantal Medewerkers: 1100
Medisch Specialisten: 140

43 Vakgroepen & Specialismes
Acute OpnameAnesthesiologieCardiologieChirurgieDermatologieDiëtetiekDialyse-afdelingErgotherapieFysiotherapieLongfunctieHartfunctieGeestelijke GezondheidszorgGeriatrieGynaecologieHuidtherapieInterne GeneeskundeKeel-, neus-, en oorziekten (KNO)KindergeneeskundeLaboratoriumHematologieLogopedieLonggeneeskundeMaag-, Darm- en LeverziektenMedische PsychologieKaakchirurgieNeurologieNucleaire GeneeskundeOogheelkundeOrthopediePathologiePlastische ChirurgieReumatologieRevalidatiegeneeskundeCT-scanMRI onderzoekEchografieSlaapcentrumSportgeneeskundeTrombosedienstUrologieVerloskundeWondpoliApotheek

Aantal verrichtingen met wachttijden: 0 verrichtingen
Gemiddelde wachttijd bij dit ziekenhuis: dagen
Meest recente peildatum wachttijden: 15-06-2024

De kortste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

De langste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

Bezoekadres Ziekenhuis
Beatrixpark 1
7101BN Winterswijk
Nederland

Postadres Ziekenhuis
Postbus 9005, 7100 GG Winterswijk , Nederland

Telefoon: 0543-544444
Email: info@skbwinterswijk.nl
Email Cliëntenraad: clientenraad@skbwinterswijk.nl
Email Klachtenraad: klachten@skbwinterswijk.nl
Website: http://www.skbwinterswijk.nl


Samenwerkende Partners
Slingeland Ziekenhuis
Medisch Spectrum Twente
Deventer ziekenhuis
Medlon
Ziekenhuisgroep Twente
Gelre ziekenhuizen
St. Agnes Hospital Bocholt
‘t Roessingh revalidatiecentrum
Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé
UMC Nijmegen
ROAZ (regionaal overleg acute zorgketen)
GGNet
Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL)

Patiënttevredenheid NVZ
Cijfer: 9.0 (2015)
Cijfer: 8.9 (2016)

Prijzen & Awards
9e Beste Ziekenhuis van Nederland - Wegwijs
21e Beste Ziekenhuis van Nederland - Elsevier
10e Beste Ziekenhuis van Nederland - AD
25e Beste Ziekenhuis van Nederland - ZorgkaartNederland Independer
Best toegankelijke ziekenhuis regio Rijn IJssel en Achterhoek voor laaggeletterden

Kwaliteitskeurmerken
Borstvoedingscertificaat 2016
Groene vinkje Prostaatkanker zorg
Groene vinkje Stomazorg
HKZ-certificaat dialyse afdeling
ISO 15189 laboratorium
Kwaliteitszegel Dermatologie 2013
NIAZ-accreditatie ziekenhuis 2010
Patiëntenwijzer bloed- en lymfklierkanker
Patiëntenwijzer darmkanker
Patiëntenwijzer prostaatkanker
Pluscertificaat Neurologie
Roze lintje borstkanker
RvA, ISO certificaat KCHL en Trombosedienst 2016
SCAS-certificaat sportgezondheidszorg
Seniorvriendelijk ziekenhuis
Smiley voor kinderafdeling (Brons)
Spataderkeurmerk Hart & Vaatgroep 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016
Sterren voor Apneuzorg - 5 sterren
Stoma Zorgwijzer
Urine Stoma Zorgwijzer
Vaatkeurmerk
VMS-accreditatie
Zilveren Kruis pluscertificaat heupvervanging
Zilveren Kruis pluscertificaat knievervanging

Wij doen ons uiterste best om de correcte en meest recente informatie hier weer te geven. Maar wij kunnen hierop geen garantie geven. Periodiek controleren wij de gegevens van alle ziekenhuizen in Nederland op juistheid.

Deze ziekenhuis pagina is nog niet geclaimd. Zie je hier iets dat niet klopt en ben je werkzaam bij Streekziekenhuis Koningin Beatrix? Of ben je op een andere manier sterk verbonden aan dit ziekenhuis? Neem dan contact met ons op en claim deze pagina om de hier getoonde gegevens aan te passen en/of aan te vullen met extra informatie.