Home » Ziekenhuizen » Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Historie
Met ongeveer 285 bedden en 1200 medewerkers is het WZA volgens landelijke normen een middelgroot ziekenhuis. De historie van het WZA gaat terug tot 1907, toen de Asser bevolking de gemeente een ziekenhuis schonk.

Visie
Het WZA staat in het hart van onze regio. Om die regio optimaal te bedienen doen we als vanouds waar we in uitblinken: we hebben korte lijnen, we tonen onze betrokkenheid, en we bieden efficiënte en veilige zorg. Boven alles staat dat de kwaliteit van het WZA méér dan ‘gewoon goed’ moeten zijn. Verbeteren en vernieuwen is daarom onlosmakelijk verbonden aan het werken in het WZA.

Missie
Het WZA wil een volwaardig basisziekenhuis blijven voor inwoners van Assen en omgeving. Dat betekent 24/7 SEH-zorg, verloskundige zorg, een basis-IC en een goed toegeruste OK. Samenwerking met huisartsen en andere zorgaanbieders uit de regio is bij dit alles onze sleutel tot succes. De zorgvraag en de wensen van onze patiënt zijn daarbij leidend.

Martini Ziekenhuis Groningen
Onze samenwerking met het Martini Ziekenhuis in Groningen biedt mogelijkheden om de kwaliteit nog verder te verhogen en slimmer te werken. Beide ziekenhuizen kunnen daarnaast door de samenwerking aan de diverse volume-eisen blijven voldoen. Hoe ver het partnerschap gaat en welke vorm deze precies krijgt, bepalen beide partijen gaandeweg, afhankelijk waar de behoeftes en de noodzaak liggen.

Specialismen
De specialismen van het WZA werken samen met ziekenhuizen in de regio. Zo werkt de kinderafdeling samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen, evenals de fertiliteitskliniek van het Medisch Centrum Wilhelmina. Het specialisme Vaatchirurgie heeft een nauwe samenwerking met het Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en het Scheperziekenhuis in Emmen, doordat zij gezamenlijke diensten draaien.

Gastvrijheidszorg met Sterren
In 2015 werd het WZA vier van de vijf sterren toegekend van Gastvrijheidszorg met Sterren, het waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg. Daarmee kwam het WZA op de zevende plaats te staan bij de verkiezing van Meest gastvije ziekenhuis van Nederland.

Haal je Medische Gegevens op bij dit Ziekenhuis

Haal jouw gegevens op bij ziekenhuizen, klinieken, huisartsen, apotheken en GGZ-instellingen.
Via Drimpy zijn jouw medische gegevens in één volledig overzicht​ altijd bij de hand.

Meer informatie over Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Hieronder is meer informatie, zoals kenmerken, contactgegevens, kwaliteitsindicatoren en wachttijden van Wilhelmina Ziekenhuis Assen te vinden. Deze informatie is door Drimpy met grote zorgvuldigheid verzameld. De wachttijden worden door dit ziekenhuis zelf bijgehouden. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) controleert en verzamelt de wachttijden. Wij halen vervolgens deze gegevens 2-wekelijks automatisch op. Bekijk ze hier of via “Zoek Ziekenhuis Wachttijden en Zoek Kliniek Wachttijden“.


Naam: Wilhelmina Ziekenhuis Assen
Organisatie: Wilhelmina Ziekenehuis Assen
Soort Ziekenhuis: Algemeen
Type Locatie: Hoofd Locatie Ziekenhuis

Aantal Bedden: 251
Aantal Medewerkers: 1326
Medisch Specialisten: 883

42 Vakgroepen & Specialismes
AnesthesiologieApotheekCardiologieChirurgieDermatologieDiabetespoliDiëtetiekErgotherapieFysiotherapieGeestelijke GezondheidszorgGeriatrieGipskamerHartfunctieInterne GeneeskundeKeel-, neus-, en oorziekten (KNO)KindergeneeskundeTrombosedienstLaboratoriumLogopedieMaag-, Darm- en LeverziektenLonggeneeskundeMammapoliMedisch Maatschappelijk werkMedische PsychologieNeurologieNefrologieOncologieOogheelkundeOrthopediePijncentrumPlastische ChirurgiePre-operatieve screeningSeksuologiePsychiatriePsychologieRadiologieReumatologieRevalidatiegeneeskundeSlaapcentrumVerloskundePodotherapieWondpoli

Aantal verrichtingen met wachttijden: 95 verrichtingen
Gemiddelde wachttijd bij dit ziekenhuis: 89.15 dagen
Meest recente peildatum wachttijden: 09-08-2022

De kortste wachttijd is 1 dag voor de verrichting(en):
Revalidatie na beroerte (revalidatiegeneeskunde)

De langste wachttijd is 360 dagen voor de verrichting(en):
Galblaasverwijdering (heelkunde), Operatieve behandeling liesbreuk (hernia inguinalis/ hernia femoralis) (heelkunde), Operatieve behandeling goedaardige aandoeningen van/rondom de anus (heelkunde), Operatieve behandeling navelbreuk (hernia umbilicalis) bij volwassenen (heelkunde)

Bezoekadres Ziekenhuis
Europaweg-Zuid 1
9401RK Assen
Nederland

Postadres Ziekenhuis
Postbus 30001, 9400 RA Assen , Nederland

Telefoon: 0592-325555     
Email: directie@wza.nl
Email Cliëntenraad: clientenraad@wza.nl
Website: http://www.wza.nl


Samenwerkende Partners
Martini Ziekenhuis
Certe
Interzorg Noord Nederland
Stroke Service Assen
GGZ Drenthe
Netwerk dementie Drenthe
Acute Zorgpost Assen

Patiënttevredenheid NVZ
Cijfer: 8.5 (2015)
Cijfer: 8.6 (2016)

Prijzen & Awards
10e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - Wegwijs
21e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - Elsevier
16e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - AD
22e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - ZorgkaartNederland Independer

Kwaliteitskeurmerken
NIAZ-accreditatie 2014
VMS-accreditatie 2013
Gastvrijheidszorg 4 Sterren 2015
Roze Lintje 2017
Groene vink stomazorg
Vaatkeurmerk 2008, 2011, 2013, 2014 en 2015
Spataderkeurmerk 2014
Kwaliteitszegel Dermatologie
Kindgericht ziekenhuis Brons
WHO/UNICEF Zorg voor Borstvoeding 2017
Prostaatkankerzorg 2016
Reumazorg 2010
Plus certificaat diabeteszorg 2016

Wij doen ons uiterste best om de correcte en meest recente informatie hier weer te geven. Maar wij kunnen hierop geen garantie geven. Periodiek controleren wij de gegevens van alle ziekenhuizen in Nederland op juistheid.

Deze ziekenhuis pagina is nog niet geclaimd. Zie je hier iets dat niet klopt en ben je werkzaam bij Wilhelmina Ziekenhuis Assen? Of ben je op een andere manier sterk verbonden aan dit ziekenhuis? Neem dan contact met ons op en claim deze pagina om de hier getoonde gegevens aan te passen en/of aan te vullen met extra informatie.