Home » Ziekenhuizen » Ziekenhuis Amstelland

Ziekenhuis Amstelland

Profiel
Ziekenhuis Amstelland is het eerst aangewezen ziekenhuis voor de inwoners van de regio Amstelland (Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-amstel) en de joodse gemeenschap in Nederland. In het ziekenhuis zijn alle basisspecialismen vertegenwoordigd; wat betekent dat wij alle veel voorkomende aandoeningen behandelen en verzorgen.

Historie
In 1968 kreeg Amstelveen een ziekenhuis: het Nicolaas Tulp Ziekenhuis met 180 bedden. De overheid keurde in 1972 het voornemen af om ook een ziekenhuis in Uithoorn te stichten omdat zij de voorkeur gaf aan uitbreiding van het ziekenhuis in Amstelveen tot een groot regionaal ziekenhuis voor de regio Amstelland.

Fusie
De fusiepartner die nodig was om te kunnen groeien, werd gevonden in de CIZ, de Centrale Israelietische Ziekenverpleging. De CIZ was het enige joodse ziekenhuis in Amsterdam dat  na de oorlog was overgebleven. Na de fusie ontstond in 1978 Ziekenhuis Amstelveen met 255 bedden. Gedurende 27 jaar heeft het ziekenhuis bekend gestaan onder deze naam. Door de toename van het aantal poliklinische behandelingen en dagbehandelingen, blijft het aantal bedden van het huidige Ziekenhuis Amstelland ondanks de toegenomen ruimte door de nieuwbouw, gehandhaafd op 255.

Ziekenhuis van de gemeenschap
In 1965 wilden de inwoners een ziekenhuis in de uitdijende groeikern Amstelveen en brachten via een inzamelingsactie 400.000 gulden bijeen. Op het toenmalige Plein 1960, waar nu het Stadshart is, stond een metershoge thermometer om de stand van de actie bij te houden. Daarna besloot het Rijk erkenning te verlenen en gaf toestemming voor de financiering van het aanvullende bedrag voor de stichting van een ziekenhuis, elf miljoen gulden totaal. Vanwege de fusie met de CIZ in 1978 werd aan het gebouw een vleugel toegevoegd waarin de koosjere keuken, de Ontmoetingsruimte en op de eerste verdieping de Joodse verpleegafdelingen werden gehuisvest.

 

Haal je Medische Gegevens op bij dit Ziekenhuis

Haal jouw gegevens op bij ziekenhuizen, klinieken, huisartsen, apotheken en GGZ-instellingen.
Via Drimpy zijn jouw medische gegevens in één volledig overzicht​ altijd bij de hand.

Meer informatie over Ziekenhuis Amstelland

Hieronder is meer informatie, zoals kenmerken, contactgegevens, kwaliteitsindicatoren en wachttijden van Ziekenhuis Amstelland te vinden. Deze informatie is door Drimpy met grote zorgvuldigheid verzameld. De wachttijden worden door dit ziekenhuis zelf bijgehouden. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) controleert en verzamelt de wachttijden. Wij halen vervolgens deze gegevens 2-wekelijks automatisch op. Bekijk ze hier of via “Zoek Ziekenhuis Wachttijden en Zoek Kliniek Wachttijden“.


Naam: Ziekenhuis Amstelland
Organisatie: Ziekenhuis Amstelland
Soort Ziekenhuis: Algemeen
Type Locatie: Hoofd Locatie Ziekenhuis

Aantal Bedden: 255
Aantal Medewerkers: 650
Medisch Specialisten: 88

36 Vakgroepen & Specialismes
AnesthesiologieLonggeneeskundeDermatologieCardiologieMammapoliChirurgieSlaapgeneeskundeDiabetespoliDiëtetiekEndoscopieFysiotherapieGynaecologieGeestelijke GezondheidszorgHartfunctieHuidtherapieInterne GeneeskundeMaag-, Darm- en LeverziektenKindergeneeskundeKeel-, neus-, en oorziekten (KNO)LongfunctieLaboratoriumKaakchirurgieNeurologieNefrologieOrthopedieObesitascentrumOncologieRevalidatiegeneeskundeReumatologieRadiologieStomapoliSeksuologieSpataderpoliUrologieVerloskundeWondpoli

Aantal verrichtingen met wachttijden: 0 verrichtingen
Gemiddelde wachttijd bij dit ziekenhuis: dagen
Meest recente peildatum wachttijden: 14-06-2024

De kortste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

De langste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

Bezoekadres Ziekenhuis
Laan van de Helende Meesters 8
1186AM Amstelveen
Nederland

Postadres Ziekenhuis
Postbus 328, 1180 AH Amstelveen , Nederland

Telefoon: 020-7557000
Email:
Email Klachtenraad: klachtenbemiddelaar@zha.nl
Website: http://www.ziekenhuisamstelland.nl


Samenwerkende Partners
VUmc
AMC
Soda Bodyfit
Gezondheidscentrum de Waterlinie

Patiënttevredenheid NVZ
Cijfer: 8.5 (2016)

Prijzen & Awards
Gouden milieu medaille
30e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - Wegwijs
21e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - Elsevier
42e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - AD
49e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - ZorgkaartNederland Independer

Kwaliteitskeurmerken
NIAZ-accredidatie
Roze Lintje 2017
Vaatkeurmerk 2014-2015
Spataderkeurmerk 2014-2015
Internationaal Toegankelijkheids Symbool (ITS) 2012
Kwaliteitszegel dermatologie 2013
Stoma Zorgwijzer 2015
WHO Unicef Stichting Zorg voor Borstvoeding 2014

Wij doen ons uiterste best om de correcte en meest recente informatie hier weer te geven. Maar wij kunnen hierop geen garantie geven. Periodiek controleren wij de gegevens van alle ziekenhuizen in Nederland op juistheid.

Deze ziekenhuis pagina is nog niet geclaimd. Zie je hier iets dat niet klopt en ben je werkzaam bij Ziekenhuis Amstelland? Of ben je op een andere manier sterk verbonden aan dit ziekenhuis? Neem dan contact met ons op en claim deze pagina om de hier getoonde gegevens aan te passen en/of aan te vullen met extra informatie.