Home » Ziekenhuizen » Noordwest Ziekenhuis (Alkmaar)

Noordwest Ziekenhuis (Alkmaar)

Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel. Voor meerdere behandelingen behoren we voor zowel kwaliteit als kwantiteit tot de top van Nederland. In de grotere regio Noord-Holland Noord lopen we voorop als het gaat om het introduceren van nieuwe onderzoeksmethodes, technieken en behandelmethoden. De schaal van ons ziekenhuis maakt het mogelijk dat we veel wetenschappelijk onderzoek doen. De locatie Alkmaar is voor Noord-Holland Noord het centrum voor traumazorg. Op deze locatie hebben wij eveneens de beschikking over een oncologisch centrum, een centrum voor geboortezorg, een hart-vaatcentrum en een breed aanbod van zorg rondom het bewegingsapparaat. De locatie Den Helder is onmisbaar voor basis acute (geboorte)zorg. Voor een groot deel van de inwoners van de regio Den Helder en Texel is het alternatief niet binnen 45 minuten bereikbaar.

Toonaangevend in Noordwest-Nederland
Met 700 bedden, ruim 4000 medewerkers en zo’n 325 medisch specialisten is Noordwest Ziekenhuisgroep een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland. Als een van de grootste ziekenhuisorganisaties in Nederland bieden we een aantal bovenregionale functies en een breed en bijzonder pakket aan diagnostische functies. Ook hebben we opleidingsplaatsen voor vrijwel alle medisch specialismen. Noordwest richt zich primair op de regio Noord-Holland Noord, een gebied met ruim 600.000 inwoners.

Topklinische zorg
Noordwest Ziekenhuisgroep is er trots op een topklinisch ziekenhuis te zijn. Dit betekent dat er meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg wordt geleverd. Patiënten komen naar Noordwest voor onder andere dotterbehandelingen, de behandeling van hoofd-halskanker, radiotherapie, IVF, traumatologie en voor neurochirurgische ingrepen. Onze afdeling Nucleaire geneeskunde beschikt over een cyclotron waarmee materiaal kan worden gemaakt voor nucleair onderzoek. Hiermee kunnen complexe diagnoses worden gesteld en kunnen bijbehorende behandelingen worden uitgevoerd. Er zijn in Nederland 26 ziekenhuizen aangesloten bij de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Het zorgaanbod ligt tussen dat van de universitaire medische centra en dat van de andere algemene ziekenhuizen.

Opleiding en onderwijs
Gezonde nieuwsgierigheid: optimaal leren in de klinische praktijk. Onder die vlag coördineert Noordwest Academie, ons eigen opleidingsinstituut, alle activiteiten op het gebied van onderwijs en opleidingen van Noordwest Ziekenhuisgroep. Jaarlijks leiden we ruim 150 arts-assistenten en zo’n 100 verpleegkundigen op. Ook bieden we jaarlijks een stageplaats aan zo’n 500 co-assistenten. Daarbij werken we nauw samen met AMC en VUmc, regionale onderwijsinstellingen, collega-zorginstellingen en zorgverzekeraars.

Haal je Medische Gegevens op bij dit Ziekenhuis

Haal jouw gegevens op bij ziekenhuizen, klinieken, huisartsen, apotheken en GGZ-instellingen.
Via Drimpy zijn jouw medische gegevens in één volledig overzicht​ altijd bij de hand.

Meer informatie over Noordwest Ziekenhuis (Alkmaar)

Hieronder is meer informatie, zoals kenmerken, contactgegevens, kwaliteitsindicatoren en wachttijden van Noordwest Ziekenhuis (Alkmaar) te vinden. Deze informatie is door Drimpy met grote zorgvuldigheid verzameld. De wachttijden worden door dit ziekenhuis zelf bijgehouden. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) controleert en verzamelt de wachttijden. Wij halen vervolgens deze gegevens 2-wekelijks automatisch op. Bekijk ze hier of via “Zoek Ziekenhuis Wachttijden en Zoek Kliniek Wachttijden“.


Naam: Noordwest Ziekenhuis Alkmaar
Organisatie: Noordwest Ziekenhuisgroep
Soort Ziekenhuis: Topklinisch
Type Locatie: Hoofd Locatie Ziekenhuis

Aantal Bedden: 659
Aantal Medewerkers: 4227
Medisch Specialisten: 301
Overige Zorgverleners: 1065

46 Vakgroepen & Specialismes
Acute OpnameAnesthesiologieApotheekTandheelkundeMammapoliCardiologieStomapoliOsteoporosepoliChirurgieDermatologieDialyse-afdelingDiëtetiekFysiotherapieGeestelijke GezondheidszorgGeriatrieGynaecologieHandencentrumKaakchirurgieKindergeneeskundeKeel-, neus-, en oorziekten (KNO)LonggeneeskundeLaboratoriumMaag-, Darm- en LeverziektenMedische PsychologieNefrologieNeurochirurgieNeurologiePijncentrumNucleaire GeneeskundeOncologieOogheelkundeOrthopediePlastische ChirurgiePsychiatrieMRI onderzoekEchografieRadiotherapieReumatologieRevalidatiegeneeskundeSlaapcentrumSpoedeisende hulp (SEH)GipskamerTraumatologieUrologieVaatchirurgieAcute Opname

Aantal verrichtingen met wachttijden: 0 verrichtingen
Gemiddelde wachttijd bij dit ziekenhuis: dagen
Meest recente peildatum wachttijden: 25-02-2024

De kortste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

De langste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

Alle vestigingen van deze ziekenhuis organisatie:
Hoofd locatie: Noordwest Ziekenhuis (Alkmaar)

Bezoekadres Ziekenhuis
Wilhelminalaan 12
1815JD Alkmaar
Nederland

Postadres Ziekenhuis
Postbus 501, 1800 AM Alkmaar , Nederland

Telefoon: 072-5484444
Email: communicatie@nwz.nl
Telefoon Cliëntenraad: 072-5482130
Email Cliëntenraad: clientenraad@mca.nl
Website: https://www.nwz.nl/


Samenwerkende Partners
Nuges
Westfries Gasthuis
Zaans Medisch Centrum
Symbiant
VUmc
Rode Kruis Ziekenhuis
Waterland Ziekenhuis
Oosterwal
Stichting Revalidatiezorg
AMC

Patiënttevredenheid NVZ
Cijfer: 8.2 (2015)
Cijfer: 8.2 (2016)

Prijzen & Awards
32e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - Wegwijs
6e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - Elsevier
74e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - AD
29e 'Beste Ziekenhuis van Nederland' - ZorgkaartNederland Independer

Kwaliteitskeurmerken
Darmstoma Zorgwijzer
Patiëntenwijzer bloed- en lymfklierkanker
Patiëntenwijzer prostaatkanker
Pluim voor vruchtbaarheidszorg
Roze lintje borstkanker
Smiley voor dagbehandeling - brons
Smiley voor kinderafdeling - brons
Spataderkeurmerk
Sterren voor Apneuzorg - 4 sterren
Urinestoma Zorgwijzer
Vaatkeurmerk
CCKL-accreditatie laboratorium
GMP-Z voor ziekenhuisapotheek
HKZ-certificaat Dialysecentra
ISO 15189 laboratorium
ISO 22000 Voedselveiligheid managementsystemen
NIAZ Qmentum
NIAZ-accreditatie
Kwaliteitszegel dermatologie
Reumazorg
Vinkje voor darmkankerzorg

Wij doen ons uiterste best om de correcte en meest recente informatie hier weer te geven. Maar wij kunnen hierop geen garantie geven. Periodiek controleren wij de gegevens van alle ziekenhuizen in Nederland op juistheid.

Deze ziekenhuis pagina is nog niet geclaimd. Zie je hier iets dat niet klopt en ben je werkzaam bij Noordwest Ziekenhuis (Alkmaar)? Of ben je op een andere manier sterk verbonden aan dit ziekenhuis? Neem dan contact met ons op en claim deze pagina om de hier getoonde gegevens aan te passen en/of aan te vullen met extra informatie.