Home » Ziekenhuizen » UMC Utrecht » Wilhelmina Kinderziekenhuis

Wilhelmina Kinderziekenhuis

Historie
Het Wilhelmina Kinderziekenhuis is een kinderziekenhuis dat in 1888 begon aan de Oude Kerkstraat 28-30 en tien jaar later verhuisde naar de Nieuwegracht 137 in Utrecht, in de Nederlandse provincie Utrecht.

Algemene informatie
Welkom bij het kinderziekenhuis van het UMC Utrecht, het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). In het WKZ willen we kinderen die ziek zijn, beter maken. Ook worden er elk jaar 3000 baby’s geboren. Omdat ieder mens de beste zorg verdient, legt het Wilhelmina Kinderziekenhuis de lat voortdurend hoog. Het resultaat: vernieuwende, toonaangevende behandelingen die beantwoorden aan de zorgbehoeften van nu en de toekomst. Topzorg gaat bij ons samen met gastvrijheid. Per jaar nemen we 5000 kinderen op voor behandeling.

Doel
Kinderen gezond maken en gezond houden door vernieuwende behandelingen, verbeteringen van de bestaande zorg en ziektepreventie. Het uitgangspunt daarbij is de zorgbehoefte van het kind.

‘De beste zorg voor kind en samenleving’

Door naar u en uw kind te luisteren, beseft het WKZ waar werkelijk behoefte aan is. Onze uitdaging zit in het verleggen van de grens tussen gezond en ziek; op een duurzame wijze bijdragen aan een gezonde samenleving.

Wat biedt het WKZ geboortecentrum
Ben je zwanger? In het WKZ Geboortecentrum begeleiden we graag jouw zwangerschap en bevalling. Wij zorgen ervoor dat jij je bij ons thuis voelt. In het WKZ Geboortecentrum krijg je de beste deskundige begeleiding van jouw zwangerschap én bevalling. Je bevalt bij ons veilig en onder begeleiding van de verloskundige of de gynaecoloog . Wij leveren zorg op maat  voor jou en je baby. Mocht jouw baby onverhoopt extra zorg nodig hebben, dan hebben wij alle voorzieningen en deskundigheid om je baby optimaal te behandelen. Het WKZ Geboortecentrum is één van de tien centra in Nederland waarin alle voorzieningen rondom zwangerschap, bevallen en kindzorg bij elkaar zijn gebracht. We werken samen met jouw eigen verloskundige. Daardoor kun je gewoon op controle bij een praktijk bij jou in de buurt. Maar als er extra zorg nodig is voor jou of voor jouw baby, kunnen we die meteen bieden.

Het geboortecentrum bestaat uit:

  • Een verloskundepraktijk bij jou in de buurt , een polikliniek
  • Een afdeling voor opname van (zieke) zwangeren
  • Verloskamers
  • Een kraamafdeling
  • De afdeling neonatologie

Samenwerking
Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) is onderdeel van een academisch ziekenhuis, het UMC Utrecht. Een academisch ziekenhuis is een koppeling tussen universiteit en ziekenhuis. Door die koppeling kan innovatief onderzoek en onderwijs leiden tot betere diagnose- en behandelmethoden voor de patiënt.

Hiervoor is het van groot belang om goed samen te werken met andere ziekenhuizen, huisartsen, revalidatiecentra, patiëntenorganisaties en onderzoeksinstituten. We delen kennis, expertise en faciliteiten.

Het WKZ werkt samen op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Haal je Medische Gegevens op bij dit Ziekenhuis

Haal jouw gegevens op bij ziekenhuizen, klinieken, huisartsen, apotheken en GGZ-instellingen.
Via Drimpy zijn jouw medische gegevens in één volledig overzicht​ altijd bij de hand.

Meer informatie over Wilhelmina Kinderziekenhuis

Hieronder is meer informatie, zoals kenmerken, contactgegevens, kwaliteitsindicatoren en wachttijden van Wilhelmina Kinderziekenhuis te vinden. Deze informatie is door Drimpy met grote zorgvuldigheid verzameld. De wachttijden worden door dit ziekenhuis zelf bijgehouden. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) controleert en verzamelt de wachttijden. Wij halen vervolgens deze gegevens 2-wekelijks automatisch op. Bekijk ze hier of via “Zoek Ziekenhuis Wachttijden en Zoek Kliniek Wachttijden“.


Naam: Wilhelmina Kinderziekenhuis
Organisatie: Universitair Medisch Centrum Utrecht
Soort Ziekenhuis: Universitair
Type Locatie: Extra Locatie Ziekenhuis

Aantal Bedden: 134

32 Vakgroepen & Specialismes
KaakchirurgieAllergologieKindergeneeskundeCardiologieChirurgieDiëtetiekDermatologieEndocrinologieErgotherapieFysiotherapieMaag-, Darm- en LeverziektenHematologieInfectieziektenKeel-, neus-, en oorziekten (KNO)NefrologieUrologieLonggeneeskundeMaag-, Darm- en LeverziektenMedisch Maatschappelijk werkMedische PsychologieOrthopedieNeurologieOogheelkundePlastische ChirurgieLaboratoriumPre-operatieve screeningRadiologieReumatologieRevalidatiegeneeskundeTandheelkundeUrologieVerloskunde

Aantal verrichtingen met wachttijden: 0 verrichtingen
Gemiddelde wachttijd bij dit ziekenhuis: dagen
Meest recente peildatum wachttijden: 25-02-2024

De kortste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

De langste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

Alle vestigingen van deze ziekenhuis organisatie:
Hoofd locatie: UMC Utrecht

Bezoekadres Ziekenhuis
Lundlaan 6
3584EA Utrecht
Nederland

Postadres Ziekenhuis
Postbus 85090, 3508 AB Utrecht , Nederland

Telefoon: 088-7555555
Email:
Email Cliëntenraad: cliëntenraad@umcutrecht.nl
Website: http://www.hetwkz.nl/nl/


Samenwerkende Partners
Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie (PMC)
Regionaal behandelcentrum Diabetes Centraal
Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis
Hubrecht Instituut
St. Antonius Ziekenhuis
Diakonessenhuis
Ziekenhuis Rivierenland
Zuwe Hofpoort Ziekenhuis

Patiënttevredenheid NVZ
Cijfer: 8.3 (2015)
Cijfer: 8.1 (2016)

Prijzen & Awards

Kwaliteitskeurmerken
WHO/UNICEF certificaat
Smiley voor kinderafdeling - goud

Wij doen ons uiterste best om de correcte en meest recente informatie hier weer te geven. Maar wij kunnen hierop geen garantie geven. Periodiek controleren wij de gegevens van alle ziekenhuizen in Nederland op juistheid.

Deze ziekenhuis pagina is nog niet geclaimd. Zie je hier iets dat niet klopt en ben je werkzaam bij Wilhelmina Kinderziekenhuis? Of ben je op een andere manier sterk verbonden aan dit ziekenhuis? Neem dan contact met ons op en claim deze pagina om de hier getoonde gegevens aan te passen en/of aan te vullen met extra informatie.