Home » Nieuws & Blog » Drimpy en Dedalus slaan handen ineen met Partnerschap
Drimpy en Dedalus - Integrate Records and Improve Patient Safety

Drimpy en Dedalus slaan handen ineen met Partnerschap

Drimpy en Dedalus zijn een partnerschap gestart. Deze samenwerking heeft als doel om de uitwisseling van medische gegevens tussen de huisarts en patiënt (zorgconsument) te verbeteren. Wanneer een succesvolle samenwerking dusdanig positief is, dan verdient het een strategische partnership. “Vanaf dag één een gedeelde visie, ambitie en energie. Samen met Drimpy gaan we verder bouwen aan de integratie tussen MicroHIS en hun PGO”, aldus Dedalus.

Met de ontwikkeling op het gebied van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) heeft Dedalus met het product MicroHIS een succesvolle koppeling gemaakt met de PGO van Drimpy. Hiermee kunnen patiënten onder meer vanuit huis in één overzicht hun medische gegevens verzamelen.

Onderscheidend vermogen voor huisarts en patiënt

Partnerschap Drimpy en Dedalus officieel Ondertekend - Drimpy PGO en MicroHISHet initiatief ‘OPEN’ (VIPP programma) heeft als doelstelling om de gegevensuitwisseling tussen huisartseninformatiesystemen en een PGO aan te jagen. We staan dan ook op het punt om een nieuwe gegevensset te ontsluiten. Daardoor is het straks zelfs mogelijk om als patiënt zelfmetingen en vragenlijsten op te sturen naar de huisarts. Daarnaast zal Drimpy zich onderscheiden met verschillende mogelijkheden. Zoals beter inzicht in je patiëntenpopulatie en geïnformeerd blijven van hun voortgang via het zorgnetwerk met zorgteams van de patiënt.

“Ons helder overzicht van alle gevalideerde patiëntgegevens die bij al hun verschillende zorgverleners verspreid zijn, maakt het geheel compleet. Van ziekenhuis, apotheek en huisarts tot aan de fysiothereapeut, diëtist en pedicure, aangevuld met gegevens uit apps en waerables. Als huisarts kan je daar toegang en inzicht in krijgen via de patiënt. Hoewel data leuk is, wordt het pas echt leuk als je er wat mee kan doen. Daarnaast zorgt ons algoritme er natuurlijk ook voor, dat je als huisarts én patiënt niet wordt overspoeld door de hoeveelheid van gegevens”, aldus Arnold Breukhoven, directeur Drimpy.

Met deze samenwerking laat Dedalus zien dat het met MicroHIS volop aan het innoveren is met een sterke toekomstvisie. Opnieuw bewijzen we dat MicroHIS het meest interoperable huisartsensysteem van Nederland is. Door samen een geïntegreerde oplossing aan te bieden, voldoet Dedalus aan de brede behoefte van de markt. “We zijn nog beter in staat om onze huisartsen te bedienen en zij daarmee hun patiënten”, zegt John Siefkes, managing Director Dedalus.

Toekomstplannen van Drimpy en Dedalus

Enthousiast vertelt Arnold: “We moeten weer terug naar ‘mijn huisarts die bereikbaar is. Die met me meedenkt en weet hoe het met me gaat’. Het principe poortwachtersfunctie heeft een te agressieve en afstandelijke toon. Vroeger was heus niet alles beter, maar digitale zorg maakt het persoonlijke juist des te belangrijker. En daarin is Dedalus met hun product MicroHIS een enorm belangrijke schakel voor ons. Samen met Dedalus maken we personal healthcare weer normaal, met mogelijkheden die toegevoegde waarde bieden voor patiënt en zorgverlener.”


Meer informatie over de Dedalus Group

Wereldwijd behoort Dedalus Group tot één van de grootste softwareleveranciers voor de gezondheidszorg. Ze bedienen meer dan 6.300 privé- en openbare ziekenhuizen, huisartsen en 5.700 laboratoria & diagnostische centra in 40 landen. Dit doen ze met meer dan 6.600 hooggekwalificeerde zorg specialisten waarvan 38% betrokken is bij (software) R&D-activiteiten.
De digitale reis van de patiënt en de cliënt staat altijd centraal. Niet voor niets luidt hun motto: Life flows through our software. Meer informatie over Dedalus Nederland en hun diensten lees je op hun website: www.dedalus.com

Meer informatie over Drimpy

Drimpy BV is ontwikkelaar en leverancier van eHealth software & toepassingen voor zorg consumenten, professionals en klinieken/instellingen. Hun producten en services zijn nadrukkelijk gericht op Personal Healthcare. Persoonlijke Gezondheidszorg op basis van eigen medische gegevens, medische bestanden en gerelateerde gezondheid data. Drimpy bekijkt de zorg vanuit het patiënt perspectief naar de zorg toe in plaats van andersom.
Zij leveren onder andere: Drimpy PGO, Drimpy DVZA, Drimpy LSP, Drimpy VIPP, Drimpy PROMs, sms-notificatie, Personal Healthcare, Beeldbellen en begeleiding in de nieuwe zorgprocessen. Meer informatie over Drimpy en hun diensten lees je op hun website: www.drimpy.com