Home » Nieuws & Blog » Drimpy sluit als eerste aan op de testomgeving van MedMij

Drimpy sluit als eerste aan op de testomgeving van MedMij

Drimpy is op 28 november gestart met de aansluiting op de acceptatie testomgeving van MedMij. Om te laten zien dat Drimpy op de juiste manier de architectuur en technische specificaties ondersteunt is Drimpy als eerste begonnen met deze test samen met MedMij. In de stap hiervoor heeft Drimpy ook al een eerste test doorlopen om gegevensdiensten te kwalificeren. De tests zijn erop gericht om te bepalen of Drimpy voldoende in staat is om de verantwoordelijkheden uit de architectuur en technische specificaties waar te maken en de gegevensdiensten op de juiste manier weet te hanteren waardoor gegevensuitwisseling tussen een PGO ‘van een patiënt en het informatiesysteem die een arts gebruikt kan ontstaan.

Drimpy is zeer trots op het vertrouwen van MedMij om ons als eerste toegang te geven tot de testomgeving. Het is ons gelukt om de eerste en meest belangrijke stap met betrekking tot authenticatie aan de testomgeving succesvol op te tuigen en te doorlopen. Als we in dit tempo doorgaan, hebben wij als Drimpy evenals MedMij er goede hoop op dat we binnen afzienbare tijd gereed zullen zijn voor de formele acceptatie als deelnemer van het MedMij Afsprakenstelsel. Tot die tijd zal Drimpy zich ook bezig houden met het verkrijgen van de NEN7510 certificering.

Wij het danken het volledige MedMij- team, evenals organisaties VWS, VZVZ, Nictiz en natuurlijk de Patiëntenfederatie voor deze mooie, spannende en constructieve start om iedereen die dat wil een PGO te kunnen bieden gevuld met relevante gezondheidsgegevens.

Wij zullen als Drimpy er alles aan blijven doen om onze koplopersfunctie te behouden en te bewijzen.