Home » Ziekenhuizen » Rijnstate Ziekenhuis » Rijnstate Ziekenhuis (Zevenaar)

Rijnstate Ziekenhuis (Zevenaar)

Over de locatie
Het ziekenhuis in Zevenaar heeft ongeveer 130 bedden verdeeld over acht afdelingen. Het is het basisziekenhuis van de regio De Liemers. Het ziekenhuis ondersteunt vormen van zorg buiten de muren van het ziekenhuis. Daarnaast heeft Zevenaar een brede poliklinische functie. De cultuur van het ziekenhuis kenmerkt zich door kleinschaligheid. Patiënt, medewerker en specialist weten elkaar gemakkelijk te vinden.

Over het Rijnstate Ziekenhuis
Rijnstate is uw ziekenhuis in de regio Arnhem, Rheden en De Liemers. Wij bieden uitstekende ziekenhuiszorg van topklinische kwaliteit. Dit doen we op vier locaties: Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid.Onze zorg en deskundigheid verbeteren we continu. We doen veel onderzoek naar de oorzaken van ziekten en naar betere behandelingen. Daarnaast werken we intensief samen met u en met andere zorgverleners, binnen en buiten het ziekenhuis, om onze zorg te verbeteren. Samen zetten wij ons 100 procent in voor de kwaliteit van úw leven.

Over het gebouw
De geschiedenis van Ziekenhuis Zevenaar gaat bijna honderd jaar terug. Toen opende het ziekenhuis de deuren van een gehuurd pand aan de markt in Zevenaar: ‘t Weezenhof. In 1908 vertrokken de eerste patiënten met zes verpleegsters naar een nieuw herenhuis aan de Didamseweg. Het pand, dat destijds het Consolatio Afflictorum heette, telde 28 bedden. Ook was er een barak voor patiënten met besmettelijke ziekten. In 1967 bepaalde Stichting De Katholieke Ziekeninrichtingen voor de Liemers het beleid van het ziekenhuis. Consolatio Afflictorium werd simpelweg Ziekenhuis Zevenaar.

Vanaf 1980 heeft het ziekenhuis het pand aan de Didamseweg verlaten. Ziekenhuis Zevenaar nam zijn intrek in het huidige pand aan de Hunneveldweg. Ook hier is nog veel gebouwd. In 1992 kwam er een nieuwe polikliniekvleugel, gevolgd door een nieuwe intensive care in 1998. In 2003 opende de nieuwe Spoedeisende Hulp haar deuren. In 2008 kwamen er een nieuw operatiekamercomplex en een personeelsrestaurant. Ook het interieur van de jaren zeventig heeft plaats gemaakt voor een moderne inrichting.

Haal je Medische Gegevens op bij dit Ziekenhuis

Haal jouw gegevens op bij ziekenhuizen, klinieken, huisartsen, apotheken en GGZ-instellingen.
Via Drimpy zijn jouw medische gegevens in één volledig overzicht​ altijd bij de hand.

Meer informatie over Rijnstate Ziekenhuis (Zevenaar)

Hieronder is meer informatie, zoals kenmerken, contactgegevens, kwaliteitsindicatoren en wachttijden van Rijnstate Ziekenhuis (Zevenaar) te vinden. Deze informatie is door Drimpy met grote zorgvuldigheid verzameld. De wachttijden worden door dit ziekenhuis zelf bijgehouden. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) controleert en verzamelt de wachttijden. Wij halen vervolgens deze gegevens 2-wekelijks automatisch op. Bekijk ze hier of via “Zoek Ziekenhuis Wachttijden en Zoek Kliniek Wachttijden“.


Naam: Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar
Organisatie: Rijnstate Ziekenhuis
Soort Ziekenhuis: Topklinisch
Type Locatie: Extra Locatie Ziekenhuis

Aantal Bedden: 130
Medisch Specialisten: 2

19 Vakgroepen & Specialismes
Acute OpnameCardiologieDermatologieGynaecologieAcute OpnameAcute OpnameKindergeneeskundeLonggeneeskundeAcute OpnameMedische PsychologieNeurologieOogheelkundeOrthopediePlastische ChirurgieAcute OpnameRadiologieReumatologieRevalidatiegeneeskundeUrologie

Aantal verrichtingen met wachttijden: 0 verrichtingen
Gemiddelde wachttijd bij dit ziekenhuis: dagen
Meest recente peildatum wachttijden: 24-02-2024

De kortste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

De langste wachttijd is dagen voor de verrichting(en)

Alle vestigingen van deze ziekenhuis organisatie:
Hoofd locatie: Rijnstate Ziekenhuis

Bezoekadres Ziekenhuis
Hunneveldweg 14A
6903ZN Zevenaar
Nederland

Postadres Ziekenhuis
Postbus 9555, 6800 TA Arnhem , Nederland

Telefoon: 088-0058887
Email: online@rijnstate.nl
Email Cliëntenraad: clientenraadrijnstate@kpnmail.nl
Email Klachtenraad: eharmelink@rijnstate.nl
Website: http://www.rijnstate.nl/


Samenwerkende Partners
Visser Contactlenzen
Elvea
Altenova
Gelderse Vallei
Slingeland Ziekenhuis
Kliniek ViaSana
ZekerWeten Diagnostiek

Patiënttevredenheid NVZ
Cijfer: 8.2 (2015)
Cijfer: 8.2 (2016)

Prijzen & Awards

Kwaliteitskeurmerken
NIAZ-Certificering (2013)
Beoordeling van de inspectie (IGZ)
Seniorvriendelijk ziekenhuis
Milieuthermometer Zorg Zilver
ZegelGezond
Achmea Plus-certificaat ouderenzorg en nieuwe heup
HKZ-keurmerk dialyse
Kwaliteitszegel Dermatologie
Smiley kwaliteitskeurmerk
Kies uw reumazorg
Witte lijst cardiologie van de NVVC

Wij doen ons uiterste best om de correcte en meest recente informatie hier weer te geven. Maar wij kunnen hierop geen garantie geven. Periodiek controleren wij de gegevens van alle ziekenhuizen in Nederland op juistheid.

Deze ziekenhuis pagina is nog niet geclaimd. Zie je hier iets dat niet klopt en ben je werkzaam bij Rijnstate Ziekenhuis (Zevenaar)? Of ben je op een andere manier sterk verbonden aan dit ziekenhuis? Neem dan contact met ons op en claim deze pagina om de hier getoonde gegevens aan te passen en/of aan te vullen met extra informatie.