Home » Nieuws & Blog » Drimpy is Online
Drimpy is Online sinds 23-02-2011

Drimpy is Online

Met gepaste trots kunnen wij melden dat het unieke en gratis sociale gezondheidsplatform Drimpy, online is gegaan. Drimpy brengt zorg samen en stelt de patiënt centraal. Drimpy is online gegaan na een intensieve ontwikkeling en grondige test periode. Drimpy is van start gegaan met als uitgangspunt: patiënt gerichte zorg, ofwel vraag gestuurde zorg. De patiënt in de bestuurdersstoel. 

Drimpy is hét sociale gezondheidsplatform (Social Health) gericht op de patiënt die voor, tijdens en na behandeling betrouwbare informatie en betrouwbaar advies zoekt en daarnaast zijn/haar gezondheid wil managen, controleren en samen met alle betrokken zorgverleners en andere zorgpartijen wil genezen, verbeteren en behandelen.

Een betere gezondheid is vooral ook een informatieprobleem. Door uw gezondheid in eigen hand te nemen en te overleggen met zorgverleners, medepatiënten en betrokken zorgpartijen online creëert u een gezonder resultaat.

Start met Drimpy en maak snel een gratis account aan op het Drimpy platform.


PERSBERICHT

Drimpy is online gegaan voor openbaar gebruik. Bezoek de website https://www.drimpy.com voor meer informatie.

Drimpy is het eerste integrale sociale platform voor de gezondheidszorg.
Drimpy maakt voor het eerst in Nederland “social health” of ook wel “participatory health” volledig waar.

Met Drimpy kan de patiënt de eigen informatie over, en ervaring met zijn gezondheid bijhouden en opslaan, evenals de gegevens over zijn of haar medicijnen en het gebruik ervan. En, de patiënt kan deze gegevens met zijn artsen en andere zorgverleners on line uitwisselen, laten inzien en bespreken. Handige grafieken helpen hen daarbij.
Via de mogelijkheid een eigen medisch netwerk op het platform te maken kan de patiënt iedere zorgverlener toegang tot de eigen informatie geven. Deze krijgt dan ook de mogelijkheid direct met de patiënt online te communiceren. Op hun beurt kunnen de zorgverleners de informatie van de patiënt koppelen aan de informatie die zij op hun systemen over de patiënt hebben.
Ook biedt Drimpy op het platform een persoonlijk netwerk dat de patiënt niet alleen kan bijstaan maar ook kan ondersteunen in het zorgen voor betere gezondheid: zowel voor behandeling als voor preventie.
Tenslotte biedt Drimpy de mogelijkheid aan de patiënt de geboden hulp te waarderen, waardoor beleving en effectiviteit van de hulp zichtbaar kan worden gemaakt.

Drimpy is opgericht door Arnold Breukhoven. Hij is tijdens de ontwikkeling ondersteund en geadviseerd door A.R.J. (Rob) Halkes, M. (Marion) Freijsen en Dr. M.A.J. (Michael) Voets (anesthesioloog Amphia ziekenhuis).

Drimpy is bedacht, ontwikkeld en gemaakt op grond van de doelstelling om door middel van een internet platform integrale en sociale, participerende zorg voor de patiënt echt mogelijk te maken. Uitgangspunt: patiënt gerichte, ofwel vraag gestuurde zorg. De patiënt in de bestuurdersstoel.

Drimpy is voor zover bij de ontwikkelaars bekend, enig in zijn soort. Met name door de integrale opzet en directe communicatie en informatie uitwisseling tussen het persoonlijk en medisch netwerk. Medische gegevens worden op deze manier gemakkelijk gecombineerd met gegevens over dagelijks activiteiten en ervaringen, klachten en beleving.
Daarnaast zullen expliciet mogelijkheden aan zorginstellingen en -partijen worden geboden via Drimpy de eigen diensten voor ondersteuning aan de zorg voor patiënten/consumenten aan te bieden. Deze diensten zullen door gebruikers kunnen worden geëvalueerd.

Drimpy is Online sinds 23-02-2011Drimpy bestaat uit vier onderdelen:

  • Het gegevens gedeelte;
  • Het persoonlijk netwerk;
  • Het medisch netwerk;
  • Het evaluatie gedeelte

Registratie en gebruik voor de basis applicatie is gratis voor iedereen.
Een abonnement is nodig om meer mogelijkheden te verkrijgen en kan gezien worden als een “pro” versie. Deze zal binnenkort worden toegevoegd en zal voor zorginstellingen en zorgbedrijven verplicht zijn, zodat participatie, betrouwbaarheid en controleerbaarheid voor de patiënt/zorgconsument en zorgverleners gegarandeerd is. Drimpy zal echter voor patiënten/zorgconsumenten en zorgverleners altijd gratis blijven.

Drimpy ziet zichzelf als een organisatie in zorg, niet als commercieel platform. Onafhankelijkheid van verschillende (zorg)partijen, stichting of bv, is het principe van bedrijfsvoering. De samenwerking met (zorg)partijen en (zorg)organisaties zal niet tot afhankelijkheid in beleid en opzet van Drimpy leiden.

De eerste versie van Drimpy die nu is gepubliceerd en online is, is een basisversie. Door voortdurende ontwikkeling, verbeteringen en uitbreidingen zal het kenmerk van integraliteit en participerende zorg blijvend worden versterkt.
Op deze wijze zal Drimpy het platform worden voor mobiele en tele zorg. Met name door de combinatie van gegevens uitwisseling en interactie.