Home » Nieuws & Blog » Drimpy lanceert online-platform om je gezondheid in beeld te brengen

Drimpy lanceert online-platform om je gezondheid in beeld te brengen

Zelf alle informatie over je gezondheid bijhouden én opslaan. Dat is het idee achter de vernieuwde Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) van Drimpy, het eerste integrale sociale platform voor de gezondheidszorg van Nederland.

Met de Persoonlijke GezondheidsOmgeving kan elke Nederlander zijn volledige medische historie in beeld brengen. Ook hebben gebruikers de mogelijkheid om meetwaarden en gezondheidsdata in de juiste samenhang te registreren en te koppelen. Drimpy is dan ook eHealth in zijn meest complete vorm.

Apps en wearables
Het sociale platform geeft de gebruiker de regie terug over z’n eigen gezondheid. In de zorg wordt de rol van de patiënt als regisseur van zijn eigen behandeling steeds meer erkend en gewaardeerd. Drimpy speelt daarop in met een vernieuwde omgeving die nóg beter is afgestemd op de wensen van gebruikers. Zo kunnen voortaan ook apps en wearables gekoppeld worden, zodat alle gegevens op één platform inzichtelijk worden. Zo is Drimpy bijvoorbeeld al voorbereid op afsprakenstelsels zoals MedMij. “De patiënt krijgt de regie weer in eigen hand voor een betere gezondheid”, aldus oprichter en directeur Arnold Breukhoven. De PGO is deze week gelanceerd, tijdens de landelijke eHealthweek.

Ontwikkeld in overleg met gebruikers
Drimpy is hét sociale gezondheidsplatform gericht op de patiënt die voor, tijdens en na een
behandeling betrouwbare informatie en advies zoekt. De moderne patiënt wil zijn of haar gezondheid zelf managen, controleren en samen met alle betrokken zorgverleners kunnen bespreken. Drimpy zorgt er met de Persoonlijke GezondheidsOmgeving voor dat de gebruiker de controle krijgt over preventie, behandeling en genezing. Directeur Arnold Breukhoven: “Het is geweldig om na veel overleg met de huidige gebruikers een verbeterd platform te kunnen presenteren waarmee we tegelijk elke koppeling mogelijk kunnen maken binnen de zorg. Dat is een belangrijke stap voorwaarts.”

PGO Informatiemarkt
Drimpy is tot en met vrijdag aanwezig op de eHealthweek in het Beatrix Theater in Utrecht. Tijdens de PGO Informatiemarkt zal Drimpy het nieuwe platform presenteren. Geïnteresseerden kunnen hier voor uitleg terecht tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Er is ook een demonstratie die de mogelijkheden schetst van een Persoonlijke GezondheidsOmgeving.

Facebook van de zorg
Drimpy is inmiddels zes jaar actief op de zorgmarkt en werd eerder door de Telegraaf genoemd als de Facebook van de zorg. Drimpy richt zich op Social Health en is opgericht om te helpen bij het verbeteren van de gezondheid en directe ondersteuning te bieden bij de ziekte en de behandeling van de patiënt in samenspraak met de zorgsector. De ontwikkeling van het platform gebeurt in samenwerking met verschillende partijen in de zorg.

Over ons
Drimpy is hét sociale gezondheid platform (Social Health) gericht op de patiënt die voor, tijdens en na behandeling betrouwbaar informatie en advies zoekt en zijn/haar gezondheid wil managen, controleren en samen met alle betrokken zorgverleners en andere zorgpartijen wil genezen, verbeteren en behandelen.

Start nu je Persoonlijke GezondheidsOmgeving en registreer je hier.

– Vermelding op de website van Emerce.