Home » Projecten & Usecases » DiSy en Drimpy – Partners met VIPP, PGO, DVZA, LSP en Portaal

DiSy en Drimpy – Partners met VIPP, PGO, DVZA, LSP en Portaal

DiSy en Drimpy hebben al sinds 2019 een sterke en succesvolle samenwerking om voor zorgaanbieders een totaal oplossing te bieden. In dit partnerschap levert Drimpy verschillende relevante zorg specifieke modules die aan het DiSy EPD gekoppeld zijn. Dit zijn onder andere functionaliteiten zoals LSP, DVZA, PGO, Portaal en Beeldbellen. Daardoor kunnen zorgaanbieders tevens de Versnellingsprogramma’s Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP) behalen. Zowel VIPP 2 alsmede VIPP 5 zijn via de Drimpy en DiSy samenwerking met 100% succes voor alle gezamenlijke klanten gerealiseerd.

DiSy in het kort - Introductie, producten en diensten

DiSy is leverancier van een EPD en ontstaan uit een samenwerking van Sys en DIXISDiSy is ontwikkelaar en leverancier van een Electronisch Patiënten Dossier (EPD) voor zorginstellingen zoals ZBC klinieken, praktijken van vrijgevestigde medische specialisten, bedrijfsartsen, dialysecentra en revalidatiecentra. Daarnaast is DiSy ook geschikt voor andere instellingen zoals bijvoorbeeld huidtherapeuten en instellingen die niet verzekerde zorg leveren. DiSy EPD bevat onder andere DBC/DOT registratie, facturering en agenda functionaliteiten. Daarnaast zijn er verschillende extra modules beschikbaar, evenals diensten zoals implementatie, ondersteuning en onderhoud. Het bedrijf DiSy is ontstaan uit een samenwerking tussen SYS en Dixis.

Opvallende mogelijkheden via Drimpy voor zorgaanbieders met DiSy EPD

“Eenvoudig patiënten medicatie ophalen vanuit het Landelijk SchakelPunt (LSP), gebruik maken van de UZI-pas, patiënten toegang geven tot “Mijn Kliniek” met Portaalfuncties en Beeldbellen, DVZA koppeling voor gegevens uitwisseling (o.a. BgZ en Documenten) met de Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) en VIPP 5 ondersteuning & begeleiding met 100% succes garantie.”

LSP Connect - Aansluiting op Landelijk SchakelPunt (LSP) voor patiënten medicatie

Voor VIPP 2 module B1 moest de zorgaanbieder een actueel overzicht van patiënten medicatie bieden. Drimpy is gecertificeerd als XIS-medicatieviewer door VZVZ . Hierdoor kan de zorgverlener (arts, medisch specialist) met een UZI-pas inloggen op Drimpy en zich authentificeren bij het LSP. Tevens kunnen andere zorgprofessionals werkzaam bij de betreffende zorgaanbieder gemandateerd worden. Op die manier kan via een batch opvraag medicatiegegevens vooraf worden opgehaald van patiënten die een afspraak hebben. Vervolgens kunnen deze medicatiegegevens via Drimpy naar het gekoppelde DiSy EPD worden gestuurd en aldaar weergegeven worden.

Dit tweede Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP) is inmiddels afgerond. Maar dit actueel overzicht voor zorgverleners is onderdeel van het medicatieproces in klinische en poliklinische setting. Daarom blijft het Drimpy product “LSP Connect” nog steeds zeer relevant. De Drimpy LSP koppeling met het DiSy EPD wordt daarom ook nu nog aan zorgaanbieders geleverd die niet aan VIPP 2 hebben meegedaan. Actueel inzicht in de medicatie gegevens van de patiënt (zorgconsument) welke beschikbaar zijn via het LSP blijft natuurlijk belangrijk.

Mijn Kliniek met Portaalfuncties - Ophalen en weergave dossier voor en door patiënt

Dankzij de uitgebreide koppeling met DiSy EPD, kan het dossier dat beschikbaar is in het EPD worden opgehaald en getoond. Via het Drimpy product “Mijn Kliniek” kunnen patiënten via de portaalfunctie hun persoonlijke gegevens, medicatiegegevens, documenten en afspraken bij de betreffende kliniek overzichtelijk inzien. Voor module A2 moest de zorgaanbieder beschikken over een beveiligd patiëntenportaal waarin de patiënt zijn gegevens kan raadplegen en in een gestructureerd formaat kan downloaden. Óf een link naar een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) waarin de zorginstelling gestandaardiseerd medische gegevens voor de patiënt kan uploaden, die de patiënt desgewenst kan doorzetten naar een andere zorgverlener.

Via het product Mijn Kliniek kan de patiënt gebruik maken van portaalfuncties zoals weergave van de genoemde dossier gegevens. Daarnaast kunnen de zorgverleners en de patiënten gebruik maken van de beeldbellen functionaliteit. De zorgverlener kan eenvoudig een e-consult via beeldbellen inplannen. Vervolgens kan de patiënt via de afspraken module rechtstreek toegang krijgen tot dit e-consult met de zorgverlener. Daarnaast is Mijn Kliniek uitgebreid met verschillende andere functionaliteiten zoals inzien van afspraken, sms herinneringen en beeldbellen. Ook al dit soort portaalfunctionaliteiten van “Mijn Kliniek” blijven natuurlijk enorm relevant. Daarom worden eveneens deze mogelijkheden ook nu nog door zorgaanbieders afgenomen die niet aan VIPP 2 meededen.

Drimpy DaaS - DienstVerlener ZorgAanbieder als een service met het MedMij label

Voor het VIPP 5 programma moeten instellingen extra stappen zetten in de digitale informatie-uitwisseling met de patiënt en tussen instellingen onderling. Belangrijkste uitgangspunten zijn de uitwisseling van medische gegevens tussen instellingen en het daadwerkelijk hergebruik van deze gegevens en de uitwisseling met de patiënt via de Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO). Zorgaanbieders voor medisch specialistische zorg zoals ziekenhuizen, (ZBC) klinieken en audiologische centra hebben daarom een DienstVerlener ZorgAanbieder (DVZA) functionaliteit nodig. Drimpy heeft als DienstVerlener ZorgAanbieder (DVZA) het MedMij label gehaald en levert deze in combinatie met DiSy EPD als een service aan zorgaanbieders. Grafisch overzicht van VIPP5 module 1, 2 & 3 Een zorgaanbieder heeft de DVZA functionaliteit nodig om te kunnen uitwisselen met een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) zoals Drimpy PGO. Drimpy heeft op 16-04-2019 als eerste PGO van NL het MedMij label gehaald. De zorgconsument kan natuurlijk zelf een willekeurige PGO kiezen. Maar voor VIPP 5 met Drimpy hebben we al veel ervaring opgedaan en weten we dat Drimpy PGO probleemloos te gebruiken is. Daarnaast kunnen wij als Drimpy direct support en ondersteuning bieden aan zorgverleners en aan patiënten. Tevens moet voor het behalen van het VIPP 5 programma minimaal 5% van de patiëntpopulatie gebruik maken van de PGO. Patiënt, zorgverlener en andere zorgprofessionals hebben baat bij zekerheid. Drimpy PGO wordt door DiSy klanten daarom als voorkeur PGO aangemerkt.

VIPP 5 ondersteuning & begeleiding - Bewezen methodiek met 100% succes garantie

Wij hebben reeds de VIPP 5 module 1 succesvol gerealiseerd voor verschillende zorgaanbieders. Er waren in Nederland slechts 6 ZBC klinieken (Zelfstandig BehandelCentrum) die de VIPP 5 module 1 versnelde route aandurfden. Van deze 6 klinieken waren er zelfs 4 klinieken die voor Drimpy hadden gekozen. Hiervan waren er 3 klinieken die gebruik maken van het EPD van de leverancier DiSy. Zij kozen ervoor om zowel de Drimpy DVZA alsmede de Drimpy PGO in te zetten voor VIPP 5. Gedurende dit VIPP 5 module 1 versnelde route traject, hebben wij deze klinieken van A tot Z begeleid om met succes aan alle voorwaarden te voldoen.

Koploper Klinieken VIPP 5 Module 1 Versnelde Route, DermaZuid, Women's Healthcare Center, Wikler Klinieken en CIR Revalidatie
De koplopers die samen met Drimpy de versnelde route van VIPP 5 Module 1 succesvol voltooid hebben.

Onze bewezen VIPP 5 methodiek en draaiboek is ontwikkeld om naadloos op maat te worden gemaakt. Daarom bieden wij zelfs een 100% succes garantie voor het behalen van VIPP5 en durven dat contractueel vast te leggen. Zorgaanbieders kunnen onze VIPP 5 ondersteuning en begeleiding afnemen in losse pakketten of als totaal pakket. Voor zorgaanbieders die gebruik maken van het DiSy EPD is er tegen een interessante korting een specifiek pakket verkrijgbaar. Inmiddels maken tientallen zorgaanbieders met het DiSy EPD naar volle tevredenheid gebruik van onze VIPP 5 ondersteuning en begeleiding. Vraag meer informatie via het onderstaande contact formulier.

Maakt u als zorgaanbieder en/of zorgprofessional gebruik van het DiSy EPD?

Drimpy levert voor DiSy gebruikers de DVZA as a Service (DaaS) en meer gekoppelde producten, modules & services.
Vraag via dit formulier meer informatie aan over de DVZA en VIPP 5 ondersteuning met 100% succes garantie.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.