Home » Nieuws & Blog » Drimpy is nu ook DVZA met MedMij label
Drimpy is nu ook DVZA met MedMij label

Drimpy is nu ook DVZA met MedMij label

Drimpy had al als eerste PGO-leverancier in Nederland het MedMij Label ontvangen, maar heeft op 21-05-2021 nu ook als DienstVerlener ZorgAanbieder (DVZA) het MedMij-label behaald. Daarmee heeft Drimpy opnieuw een belangrijke stap gezet op weg naar daadwerkelijke uitwisseling van gegevens tussen zorgaanbieder en een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de patiënt.

De DVZA is een rol die beschreven staat in het MedMij Afsprakenstelsel. Om gegevensuitwisseling op de MedMij-manier tot stand te brengen moeten PGO’s het MedMij-label halen en de zorgaanbieders moeten hun ICT-systemen (laten) aansluiten op MedMij. Deze laatste rol (aansluiten op MedMij) noemen we een “dienstverlener zorgaanbieder” oftewel een “DVZA”.

Wat is een DienstVerlener ZorgAanbieder (DVZA)?

Afkortingen zoals PGO, DVZA en dan doet Drimpy nog veel meer dingen die ook weer van die mooie afkortingen hebben. De meeste mensen duizelen ervan, wat betekent dat nou eigenlijk? Arnold Breukhoven, directeur van Drimpy, legt uit dat een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) te zien is als de stekker die de elektriciteit opvraagt om iets te laten functioneren en een DienstVerlener ZorgAanbieder (DVZA) te zien is als de contactdoos die de elektriciteit doorstuurt vanuit het bronsysteem (EPD).

Een DVZA is dus gekoppeld aan een bronsysteem (EPD) die door de zorgverlener gebruikt wordt, zoals een Huisarts Informatie Systeem (HIS) of een Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS). De patiënt/zorgconsument vraagt via zijn/haar PGO de gegevens op bij de DVZA van de betreffende zorgaanbieder die gekoppeld is aan het bronsysteem (EPD). Via DigiD wordt gecontroleerd dat de juiste gegevens van de juiste patiënt/zorgconsument worden opgehaald.


“Simpel gezegd kan je een PGO zien als de stekker die de elektriciteit opvraagt om iets te laten functioneren en kan je een DVZA zien als de contactdoos die de elektriciteit doorstuurt vanuit het bronsysteem (EPD).”   ~ Arnold Breukhoven (Directeur & Oprichter Drimpy)

Meer gezondheidsgegevens beschikbaar voor patiënten

Drimpy was al een MedMij gecertificeerd PGO en is nu ook DVZA met het MedMij label. Drimpy kan hiermee de uitwisseling versnellen voor zorg systemen die geen DVZA functionaliteiten hebben. Zo hebben we nu ook voor een aantal klanten als koplopers kunnen zorgen dat zij hun VIPP-traject kunnen starten en gaan we dit voor de meeste van de zorgaanbieder klanten bij Drimpy de komende tijd ook verzorgen (zie bericht: VIPP5 module 1 met Drimpy is 100% succes). Hierdoor komen in potentie nog meer gezondheidsgegevens beschikbaar voor patiënten die een PGO zoals Drimpy gebruiken. Dat is goed en belangrijk voor patiënten/zorgconsumenten, maar ook voor hun zorgverleners, voor zorgaanbieders, voor zorgbedrijven én voor de zorg in het algemeen.

Drimpy DVZA heeft zich nu al voor twee gegevensdiensten gekwalificeerd: BasisGegevens Zorg (BgZ) en Documenten (PDF/A – oftewel verslagen, diagnoses, brieven van de huisarts, etc.). Als PGO hebben wij alle huidige MedMij gegevensdiensten reeds gekwalificeerd en de komende tijd zullen we ook als DVZA meer gegevensdiensten gaan kwalificeren.

Voor meer over deze berichtgeving zie het nieuwsbericht van MedMij.

Vraag meer Informatie aan over de Drimpy DVZA

Heeft u als zorgaanbieder of als leverancier van zorg informatie systemen nog geen DVZA functionaliteit?
Drimpy is u graag van dienst en helpt u om uw MedMij label te behalen
Onze DVZA is ook voor regio’s beschikbaar als Service (DaaS)
Neem dus snel contact met ons op

Informatie DVZA & VIPP Aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.